ΥΛΙΚΑ
- 1 στήθος κοτὀπουλο (ανοιγμένο)
- 1 κγ κουρκουμά
- 500γρ ανάμεικτα κοφτά μακαρόνια
- 2 καρότα κομμένα σε κύβους
- 1/2 κούπα αρακά
- 1/2 φλυτζάνι καλαμπόκι
- 1/4 φλυτζάνι φυλλα φρέσκου μαϊντανού
Για την σώς:
- 200γρ στραγγιστό γιαούρτι
- 2 κ σούπας (κοφτές) αποξηραμένο δυόσμο (η μια φρέσκο ψιλοκκομένο)
- αλάτι
- Χυμό απο μισό λεμόνι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Αλατίστε και καρικεύστε το κοτόπουλο με τον κουρκουμά. Τηγανίστε το με ελάχιστο ελαιόλαδο σε ενα αντικολλητικό τηγάνι 5 λεπτά απο την κάθε μεριά σε δυνατή φωτιά.
- Βράστε τα μακαρόνια για 12-15 λεπτά, στραγγίστε και αφήστε τα να κρυώσουν. Προσθέστε προεραιτικά λίγο λάδι για να μην κολλήσουν.
- Τα λαχανικά μπορείτε να τα ατμίσετε η να τα βράσετε για 5-10 λεπτά. (μην παραβρἀσουν και χάσουν την τραγανότητά τους)
- Ανακατέψτε τα υλικά για την σώς. Μολις έχουν κρυώσει ολα τα υλικά βάλτε τα σε μια σαλατιέρα, προσθέστε την σώς και τον φρέσκο μαϊντανο και καλή σας απόλαυση!