Ξεκινάμε με πιτούλες:
500γρ αλεύρι σκληρό
1 φακελάκι μαγιά (8γρ)
100γρ χλιαρό νερό
1 κσ ζάχαρη
1κσ αλάτι
1κσ ελαιόλαδο
1κγ ξύδι
250γρ νερό
Ρίγανη
Σε ενα μπολ βάζουμε 100γρ αλεύρι, την ζάχαρη & μαγιά. Ανακατεύουμε, σκεπάζουμε και αφήνουμε για 20λεπτά στην άκρη να ενεργοποιηθεί η μαγιά.
Βάζουμε το υπόλοιπο αλεύρι, αλάτι, ξύδι ελαιόλαδο και το νερό και ζυμώνουμε. Το αφήνουμε για 1 ωρα σκεπασμένο.
Μετά χωρίζουμε σε μπαλίτσες των 100γρ και ανοίγουμε με τον πλάστη σε κυκλικό σχήμα.
Τηγανίζουμε σε σχαροτήγανο αναποδογυρίζοντας και λαδώνοντας με ενα βουρτσακι την πίτα μεχρι να παρει χρώμα!
Χούμους με παντζάρι:
300γρ ρεβύθια βρασμένα
1 μεγάλο παντζάρι
1/2 ποτήρι νερό
1 σκελίδα σκόρδο
1κγ ταχίνι ολικής
1κγ κύμινο
1κγ χυμό λάιμ
Αλάτι
Βάζουμε τα παντα σε ενα μπλέντερ πλήν του νερού, πολτοποιούμε και προσθέτουμε το νερό σιγά σιγά μεχρι να το φέρουμε στην υφή που μας αρέσει!
Τζατζίκι:
250γρ στραγγιστό γιαούρτι
1 μεγάλο αγγούρι κομμένο σε μικρά κομματάκια
1 σκελίδα σκόρδο τριμμένο
Αλάτι
1 κ σουπας ξύδι
Φρέσκο ψιλοκομμένο άνιθο
Πιο απλό και νόστιμο ντίπ δεν υπάρχει. Ολα σε ενα μπόλ και ανακάτεμα! Οι ποσότητες ειναι και στο χέρι σας!