Τάρτα/πίτα με κιμά

Τάρτα/πίτα με κιμά

Υλικά:
Για την ζύμη:
400γρ αλεύρι
200γρ βούτυρο κρύο σε μικρά κομμάτια
200γρ γιαούρτι στραγγιστό
50ml γάλα
1 ασπράδι αβγού
1κγ αλάτι
1κγ μπέικιν πάουντερ
(1 κρόκο αβγού με λίγο νερό για επικάλυψη)

Για την γέμιση:
300γρ κιμά μοσχαρίσιο
1 ψιλοκομμένο κρεμμύδι
1/2κγ ρίγανη
1/2κγ θυμάρι
1/2κγ βασιλικό
αλατοπίπερο
Λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό
Ελαιόλαδο
200γρ σάλτσα ντομάτας σπιτική

Εκτέλεση:
Πρώτα φτιάχνουμε τον κιμά. Τσιγαρίζουμε το κρεμμυδάκι μαζί με τον κιμά σε ελαιόλαδο…θα πω…μπόλικο!
Τον λιώνουμε μέσα στο τηγάνι καθώς τηγανίζεται με την κουτάλα/σπάτουλα.
Προσθέτουμε 2 ποτήρια νερό, κλείνουμε με ενα καπάκι και το αφήνουμε 30 λεπτά να σιγοβράσει. Βάζουμε την σάλτσα, τα μπαχαρικά, μαϊντανό και το αλατοπίπερο. Το αφήνουμε ξεσκέπαστο σε μέτρια φωτιά μέχρι να δέσει. Το δοκιμάζουμε, προσθέτουμε αν θελουμε καρικεύματα και το αφήνουμε στην άκρη.
Σε ενα μίξερ η σε μπλέντερ δυνατό (εγώ χρησιμοποίησα φυσικά το Thermomix TM6) χτυπάμε το κρύο βούτυρο με το αλεύρι σε δυνατή ταχύτητα για 10 δευτερόλεπτα. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και πλάθουμε σε ζυμαράκι.
Το χωρίζουμε σε 2 κομμάτια. Ανοίγουμε και στρώνουμε το ένα φύλλο πάνω απο μια ταρτιέρα που έχουμε λαδώσει.
Γεμίζουμε με τον κιμά και ανοίγουμε άλλο ενα μικρότερο φυλλό και το βάζουμε απο πάνω. Ενώνουμε με τα δάχτυλά μας τις άκρες. Οτι περισσέψει φτιάχνουμε σχεδιάκια, και τα βάζουμε απο πάνω. Χαράζουμε εναν σταυρό στην μέση, αλείφουμε με τον κρόκο αβγού και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C στον αέρα για 35 λεπτά.
Καλή απόλαυση!

Comments

comments