Υλικα
- 500γ αποφλοιωμένες γαρίδες μικρές
- 1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 5 κ σούπας βιτἀμ
- 3 κ σούπας μουστάρδα dijon
- 1 κ σούπας μαιντανό ψιλοκομμένο
- 1 σφινάκι κονιάκ
- Χυμό απο 1/2 λεμόνι
- 1κγ μπαχαρικό μείγμα λαχανικών
- 100ml νερό χλιαρό
Εκτελεση
- Τσιγαρίστε το κρεμμύδι σε 2 κ σούπας βιτάμ. Έπειτα προσθέστε το σκόρδο (περασμένο απο πρέσσα σκόρδου).
- Αλατίστε τις γαρίδες και προσθέστε τις στο τηγἀνι. Τσιγαρίστε για 2 λεπτά και σβήστε με το κονιάκ και το λεμόνι.
- Προσθέστε την μουστάρδα, τον μαϊντανό και το υπόλοιπο βιτἀμ και ανακατέψτε καλά. Χαμηλώστε την φωτιά στο 3 (απο 1 εως 9 η ένταση) βἀλτε το νερό και αφήστε τις να σιγοβράσουν για 10 λεπτά.
- Σερβίρετε με μακαρόνια (προεραιτικά) η σκέτα σαν ορεκτικό!
Comments
comments