Ρολάκια Κανέλας! Είναι απο τα πιο αγαπημένα γλυκά μεσα στο σπιτικό μου! Μια φορά την εβδομάδα βρίσκω τον εαυτό μου να τα φτιάνει κατα παραγγελία!
Υλικά
- 400 γραμμάρια αλέυρι για ολες τις χρήσεις
- 3 κ σούπας ζάχαρη
- 1 κ γλυκού αλάτι
- 1 ½ φακελάκι ξερή μαγιά
- ½ ποτήρι (120ml) νερο
- ¼ ποτήρι (60ml) γάλα
- 50γρ ανάλατο βούτυρο
- 1 μεγάλο αυγο (σε θερμοκρασία δωματίου)
Γέμιση
- 3 κ σούπας μαλακό ανάλατο βούτυρο
- 2 κ σούπας τριμμένη κανέλα
- ¼ ποτήρι (50γρ) μαύρη ζάχαρη
Γλάσο
- 1 ποτήρι ζάχαρη άχνη
- 1 βανίλια
- 2 κ σούπας καφέ, γάλα, μαρμελάδα, χυμό..οτι προτιμάτε!
Εκτέλεση
- Βάλτε το αλεύρι με την μαγιά και την ζάχαρη μαζί μεσα σε ενα μπόλ και ανακατεψτε.
- Σε ενα κατσαρολάκι βάλτε το βούτυρο, γάλα και νεράκι και ζεστάνετε το σε μέτρια θερμοκρασία. Αυτο μπορει να γίνει και σε φούρνο μικροκυμάτων!
- Χτυπήστε το αβγό και βάλτε το στην άκρη.
- Σιγά σιγά προσθέστε τα υγρά με τελευταίο το αβγό, στο στεγνό μείγμα. Ζυμώστε και αφήστε το να ξεκουραστεί για 10 λεπτά σε βουτυρωμένο μπόλ.
- Μὀλις περἀσουν τα 10 λεπτά, ανοίγουμε την ζύμη μας με την βοήθεια πλάστη σε ενα ορθογώνιο σχήμα 35 επι 20 περίπου!
- Απλώνουμε το βούτυρο ομοιόμορφα στην επιφάνεια της ζύμης και ρίχνουμε απο πάνω το μείγμα κανέλας/ζάχαρης. Τυλίγουμε κατα μήκος την ζύμη και την κόβουμε σε ισομερή κομμάτια! Βουτυρώνουμε ενα ταψί και βάζουμε τα κομμάτια μέσα.
- Τα αφήνουμε ωα φουσκώσουν μέχρι να διπλασιαστούνε σε μέγεθος σκεπασμένα σε ζεστό σημείο του σπιτιού!
- Μόλις φουσκώσουν, ανάβουμε τον φόυρνο στους 180 βαθμούς κελσίου, στον αέρα, και ψήνουμε για 20-25 λεπτά μέχρι να πάρουν χρώμα χρυσαφί!
- Μὀλις θα βγούνε τα ρολάκια απο τον φούρνο είναι πολυ σημαντικό να τα γλασάρουμε κατευθείαν, για να απορροφήσουν την υγρασία! Για πιο πηχτό γλάσο, απλα προσθέστε παραπάνω άχνη!
- Τα σερβίρουμε ζεστά! Καλή όρεξη!!!