Υλικά:
500γρ αλεύρι
1 φακελάκι μαγιά (8γρ)
1 κγ αλάτι
1 σφινάκι ρακί
350ml χλιαρό νερό
2 κ σούπας ελαιόλαδο
σουσάμι ασπρο και μαύρο
Εκτέλεση:
Ανακατέψτε το αλεύρι, και την μαγιά και προσθέστε σιγά σιγά το νερό ανακατεύοντας με μια κουτάλα. Τέλος, προσθέστε το σφινάκι ρακί και το αλάτι!
Ζυμώστε ελαφρώς, σκεπάστε και αφήστε το στην άκρη να φουσκώσει. (Να διπλασιαστεί σχεδόν σε μέγεθος)
Στρώστε μια λαδόκολλα στο ταψί του φούρνου. Με καθαρά χέρια, βουτήξτε τα στο ελαιόλαδο και απλώστε με τα δάχτυλα σας το ζυμαράκι να ανοίξει στο κλασικό σχήμα λαγάνας. Αφήστε το στην άκρη για 30″ σκεπασμένο με μια πετσέτα κουζίνας να φουσκώσει.
Πατήστε με τα δαχτυλά σας λακουβίτσες, με ενα πινέλο απλώστε λιγο νερό απο πάνω και προσθέστε μπόλικο σουσάμι.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 για 20 λεπτά. Ετοιμή!!!!