A salad ideal for a light dinner. The roasted pine nuts in combination with sweet aromatic strawberries and freshly sliced prosciutto promise a flavour explosion for your tastebuds!
Ingredients:
- 300g mixed salad (iceberg romaine lettuce and radicchio and rocket)
- 25g roasted pine nuts
- 10 strawberries
- 8 cherry tomatoes
- salt to taste
- 6 slices of prosciutto
- 1 tablespoon balsamic vinegar
- 5 tablespoons olive oil
- 1 teaspoon honey
Method:
- Cut strawberries into small pieces, cherry tomatoes in half, shred your prosciutto into pieces and add into a big bowl with salad.
- In a small pan, roast pine nuts until golden brown and add them to your salad. Mix balsamic vinegar, honey and oil with a fork or in a shaker until combined well and pour over your salad and mix so that it covers all your ingredients! Enjoy!
——————————————–
Μια δροσερή σαλάτα ιδανική για ενα ελαφρύ βραδινό γεύμα. Το καβουρδισμένο κουκουνάρι σε συνδιασμό με την γλυκιά αρωματική φράουλα και το φρεσκοκομμένο προσούτο, υπόσχονται ενα φανταστικό ταξίδι γεύσεων.
Υλικά:
- 300γρ ανάμεικτη πράσινη σαλάτα (ραντίτσιο, αισμπέργκ, ρομέιν και ρόκα)
- 25γρ καβουρδισμένο κουκουνάρι
- 10 φράουλες
- 8 ντοματίνια
- 6 φέτες προσούτο
- αλάτι
- 1 κ σούπας μπαλσάμικο
- 5 κ σούπας ελαιόλαδο
- 1κγ μέλι
Εκτέλεση:
- Σε ένα μπολ, βάλτε την σαλάτα σας. Κόψτε τις φράουλες σε μικρά κομμάτια, τα ντοματίνια αν θέλετε στην μέση, το προσούτο σε κομμάτια και προσθέστε στο μπολ.
- Καβουρδίστε το κουκουνάρι σε ενα τηγανάκι μέχρι να πάρει χρώμα και προσθέστε στην σαλάτα.
- Ανακατέψτε με ενα πιρούνι η με ένα μιξεράκι το μπαλσάμικο, μέλι και λάδι σε ένα ποτηράκι και βάλτε το στην σαλάτα σας. Ανακατέψτε καλά όλα τα υλικά και η σαλάτα σας είναι έτοιμη! Καλή απόλαυση!