Υλικά
- 6 αυγά
- 1 ποτήρι λάδι ( ελαιόλαδο είναι το ιδανικό για αυτή την συνταγή αλλά μπορείτε να χρησιμοποιήστε οτι λάδι έχετε)
- 1 ¼ ποτήρι ζάχαρη
- 1 φακελάκι μπεϊκιν (3 κγ)
- 3 ποτήρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 5 μέτρια κόκκινα μήλα
- Ζάχαρη άχνη και κανέλα για σερβίρισμα
Εκτέλεση
- Χτυπήστε τα αυγά με την ζάχαρη πολύ καλά μέχρι να αφρατέψουν!
- Προσθέστε το λάδι και ανακατέψτε για ενα λεπτό ακόμα. Μετα κοσκινήστε το αλεύρι με το baking powder και διπλώστε το σταδιακά μεσα στο μέιγμα σας. Επειτα μεταφέρετε σε ενα ταψί ψησίματος.
- Ξεφλουδίστε τα μήλα και κόψτε τα σε πολύ λεπτές λωρίδες. Τοποθετίστε την μια φετούλα διπλα στην άλλη ομοιόμορφα και κάθετα πάνω απο το μείγμα του κέικ. Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175 στον αέρα για 45 λεπτά.
- Μόλις εἰναι ετοιμο, βγάλτε το απο τον φούρνο και αφήστε το να κρυώσει τουλάχιστον 20 λεπτά πρωτού το σερβίρετε! Για το σερβίρισμα πασπαλίστε με άχνη και κανέλα και αν θέλετε και μια μπάλα παγωτό! Ταιριάζει απόλυτα! Καλή απόλαυση!
Comments
comments