Ενα τέλειο πρωινὀ!
Υλικά
- 1 μεγάλο αβοκάντο
- 1 αυγό
- αλάτι / πιπέρι
- κόκκινο πιπέρι (πάπρικα γλυκιά)
- 150γρ σπανάκι
- 1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- ελαιόλαδο
Εκτέλεση
- Σε ένα μικρό τηγάνι, σωτάρετε το κρεμμύδι με 2 κ σούπας ελαιόλαδο. Προσθέστε και το σπανάκι για 2 λεπτά και αφαιρέστε το απο το μάτι. Κόψτε το αβοκάντο στην μέση και αφαιρέστε το κουκούτσι.
- Ανοίξτε το άνοιγμα πιο φαρδύ και μέσα σε αυτό προσθέστε το αυγό σας και απο πάνω αλάτι, πιπέρι και πάπρικα.
- Βάλτε το σπανἀκι σας σε ενα μικρό πύλινο, μέγεθος σαν αυτού που τρώμε κρέμα καραμελέ και ακριβώς απο πάνω βάλτε το αβοκάντο.
- Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους180°C για 12 με 15 λεπτά η ωσπου να γἰνει το αυγό σας! Αφαιρέστε το προσεκτικά και φάτε το ζεστό! Μπορείτε αν θέλετε να το σερβίρετε και με ντομάτα η σάλτσας ντομάτας. Ταιριάζει πολυ! Καλη επιτυχία και…Καλή όρεξη!