Υλικά
- 1 πακέτο φύλλο κρούστας
- 2 φλυτζάνια καρύδια χοντροκομμένα
- 1 κ σούπας κανέλλα
- ¼ κούπα σουσάμι
- 1 βούτυρο αγνό
- γαρύφαλλα ολόκληρα
Για το Συρόπι:
- 3 κούπες ζάχαρη
- 2 κούπές νέρο
- ½ κούπα μέλι και χυμό απο μισό λεμόνι
Εκτέλεση
- Ανακατεύουμε τα καρύδια, την κανέλλα και το σουσάμι και αφήνουμε στην άκρη. Λιώνουμε το βούτυρο και βάζουμε 5 φύλλα κάτω βουτυρωμένα και δύο παρα δύο την γέμιση.
- Κόβουμε στο τέλος τον μπακλαβά και περιχύνουμε με το υπόλοιπο βούτυρο και βάζουμε σε κάθε ενα κομμάτι απο ένα γαρύφαλλο.
- Ψήνουμε στους 150 βαθμούς στον αέρα όσπου να πάρει χρυσό χρώμα. Μέχρι να ετοιμαστεί ο μπακλαβάς, ετοιμάζουμε το συρόπι.
- Πρώτα βράζουμε το νερο με την ζάχαρη και 5 λεπτά μετά το βράσιμο, προσθέτουμε το μέλι και το λεμόνι.
- Βγαζουμε τον μπακλαβά απο τον φούρνο και όπως ειναι ζεστός, συροπιάζουμε με το καυτό συρόπι. Το αφήνουμε να κρυώσει και σερβίρουμε είτε σκέτο η με παγωτό καϊμάκι! Καλή επιτυχία!