Banana – Walnut cupcakes with brown sugar! (Yes, Im a banana fan…!) 

Ingredients:

  • 125g unsalted butter, softened
  • 1 cup brown sugar
  • 2 large eggs
  • 1 cup mashed ripe bananas (about 2 large)
  • ¼ cup milk
  • 1 teaspoon vanilla extract
  • 2 ¼ cups all-purpose flour
  • ¾ teaspoon baking soda
  • 1 sachet baking powder
  • ½ teaspoon salt
  • ½ teaspoon cinnamon
  • ½ cup walnuts

Method:

  1. Beat butter at medium speed with an electric mixer until creamy. Gradually add brown sugar, beating until light and fluffy. Add eggs, 1 at a time, beating just until blended after each addition.
  2. Stir together mashed bananas, milk, and vanilla. Stir together flour and next 3 ingredients; add to butter mixture alternately with banana mixture, beginning and ending with flour mixture. Beat at low speed just until blended after each addition. (Do not over beat.) 
  3. Spoon batter into 12 lightly greased muffin cups, filling two-thirds full. Sprinkle evenly with walnuts. ( In one batch, i mixed in the walnuts and it was just as tasty!)
  4. Bake at 180degrees Celsius for 20 to 25 minutes or until a wooden pick inserted in centre comes out clean. Remove from pans immediately, and cool 10 minutes on wire racks.

———————

Cupcake με μπανάνα, καρύδια και καστανή ζάχαρη (Ναί, τρελαίνομαι για κέικ με μπανάνα)

Συστατικά

  • 125γρ βούτυρο ανάλατο, εκτός ψυγείου
  • 1 ποτήρι καστανή ζάχαρη
  • 2 αυγά εκτος ψυγείου
  • 1 ποτήρι (περἰπου 2 μεγάλες) μπανάνες πολτοποιημένες
  • ¼ ποτήρι γάλα
  • 1 βανίλια
  • 2 ¼ ποτήρι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • ¾ κγ μαγειρική σόδα
  • ½ κγ αλάτι
  • ½ κγ κανέλα
  • ½ ποτήρι καρύδια ψίχα
  • 1 φακελάκι μπείκιν

Εκτέλεση:

  1. Χτυπάμε το βούτυρο σε μέτρια ταχύτητα με ηλεκτρικό μίξερ (η χεριού) μέχρι να γίνει κρεμώδες. Σιγά σιγά προσθέτουμε και την ζάχαρη και χτυπάμε καλά. Ενα ένα βάζουμε και τα αυγά. Σε ενα μπόλ, ανακατεύουμε τις μπανάνες, το γάλα και την βανίλια. Σε ένα αλλο προσθέτουμε το αλεύρι και τα υπόλοιπα στεγνά υλικά. 
  2. Στο μείγμα βουτύρου/ζάχαρης προσθέτουμε εναλάξ το μείγμα μπανάνας και αλευριού και ανακατεύουμε καλά σε χαμηλή ταχύτητα, ξεκινώντας και τελειώνωντας με το αλεύρι. 
  3. Μοιράζουμε το μείγμα σε 12 φόρμες cupcake (βουτυρωμένες) γεμίζοντας 2/3 σε κάθε φόρμα. Απο πάνω βάζουμε καρύδια. (Μπορείτε επίσης να βάλετε να καρύδια στο μείγμα, αντί για απο πάνω!)
  4. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς κελσίου για 20 – 25 λεπτά η μέχρι να βγεί καθαρή μια οδοντογλυφίδα οταν τρυπήσουμε στο κέντρο ενός cupcake. Αφήνουμε για 10 λεπτά πρίν τα βγάλουμε απο τις φόρμες!

Comments

comments