Παντζάρια με σως γιαουρτιού

Παντζάρια με σως γιαουρτιού

 

Υλικα

  • 6 παντζάρια (μαζί με τα κλωνάρια)
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 200γρ στραγγιστό γιαούρτι
  • 1 κγ ξύδι
  • 1 κ Σούπας ελαιόλαδο
  • 2 κ Σούπας φρέσκο άνιθο ψιλοκομμένο

Εκτελεση

  1. Ξεπλύνετε τα παντζάρια καλά και βράστε τα για τουλάχιστον μια ώρα σε μέτρια φωτιά. Η μέχρι να τρυπιούνται με ενα πιρούνι. Φροντίστε να είναι κάτω απο το νερό καθόλου την διάρκεια μαγειρέματος για να βράσουν ομοιόμορφα. Μπορεί στην μισή ώρα να χρειαστεί να βάλετε μισό ποτήρι παραπάνω.
  2. Φτιάξτε την σως απο γιαούρτι ανακατεύοντας όλα τα υλικά στην λίστα. Αφήστε το στο ψυγείο.
  3. Μὀλις βράσουν τα παντζάρια, ξεπλύντε τα πάλι κάτω απο κρύο νερό και ξεφλουδίστε απαλά με ενα μαχαιράκι. Κόψτε σε ροδέλες και σερβίρετε είτε ζεστά, είτε κρύα με την σώς και αν θέλετε, μερικά φύλλα σπανακιού! Καλή όρεξη!

Comments

comments