υλικα
-
400γρ αλεύρι για ολες τις χρήσεις
-
450γρ καστανή ζάχαρη
-
250γρ τριμμένη καρυδόψιχα
-
2 κγ κανέλα
-
1κγ γαρύφαλλο τριμμένο
-
1/2κγ αλάτι
-
1 κ σούπας μπέικιν
-
1.5 κγ σόδα μαγειρικής
-
6 αβγά
-
450ml σπορέλαιο
-
6 μεγάλα καρότα τριμμένα στο ρεντέ
**Υλικά για βουτυρόκρεμα**
-
180γρ βούτυρο
-
250γρ τυρί κρέμα
-
500γρ ζάχαρη άχνη
εκτελεση
-
Σε ενα μπόλ, βάζουμε ολα τα στεγνά υλικά και ανακατεύουμε. Μαζί με αυτά και την τριμμένη καρυδόψιχα. Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε τα αβγά με την ζάχαρη για 5 λεπτάκια σε μέτρια ένταση!
-
Μετά προσθέτουμε το λάδι και τα καρότα. Ενσωματώνουμε τα στεγνά υλικά μέσα στα υγρά λίγο λίγο και ανακατεύουμε καλά! Λαδώνουμε 2 φόρμες απο κέικ (μέτριες) και μοιράζουμε το μείγμα σε αυτές.
-
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° κελσίου στον αέρα για 45 λεπτά η μέχρι να βγεί απο μέσα στεγνό ενα μαχαίρι η ξυλάκι!
-
Μέχρι να ψηθούν, φτιάχνουμε την βουτυρόκρεμα! Χτυπάμε με ενα μίξερ το βούτυρο και σε αυτό προσθέτουμε το τυρί κρέμα και ανακατεύουμε για άλλο ενα λεπτό!
-
Έπειτα, προσθέτουμε λίγο λίγο την άχνη ώσπου να δέσει! Μόλις κρυώσουν τα κέικ, αν θέλουμε προσθέτουμε απο πάνω την κρεμούλα η κόβουμε στην μέση το κέικ και δημιουργούμε 2 στρώσεις για πιο…γλυκιές μπουκιές! Καλή επιτυχία!