Υλικά
- 500γρ κριθαράκι
- 4 μπούτια κοτόπουλο χωρίς πέτσα
- 2 κρεμμύδια ψιλοκκομένα
- 2 κ σούπας γλυκό κόκκινο πιπέρι
- 1 μπύρα της επιλογής σας (κουτάκι)
- αλάτι
- ελαιόλαδο
- Τριμμένη κεφαλογραβιέρα για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
- Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, τσιγαρίστε το κρεμμύδι για 5 λεπτά σε δυνατή φωτιά μέχρι να γίνει διάφανο. Αλατίστε το κοτόπουλο καλά και προσθέστε και το κόκκινο πιπέρι.
- Βάλτε το μαζι με τα κρεμμύδια και τσιγαρίστε το για 3 λεπτά απο κάθε πλευρά, παλι σε δυνατή φωτιά. Προσθέστε την μπύρα και αφήστε το να κοχλάσει για 5 λεπτά. Επειτα, χαμηλώστε την ένταση στο 2 (1 ως 9) σκεπάστε το και αφήστε το να σιγοβράσει για 45 λεπτά.
- Ὀταν ετοιμαστεί, βγάλτε προσεκτικά τα μπούτια και τοποθετίστα τα σε ενα πιάτο. Σε μια αλλη κατσαρόλα προσθέστε βραστό νερό αλατισμένο καλά και βράστε το κριθαράκι για μολις 5 λεπτά.
- Σουρώστε, ξεπλύνετε και προσθέστε τα στην σάλτσα σε μέτρια φωτιά για αλλα 7 λεπτά η ως οτου να μαγειρευτεί. Αυτο το κολπάκι μου το έμαθε η μητέρα μου! Το κάνει αυτό για να μην κολλάει το κριθαράκι!
- Δοκιμάστε το! Οταν λοιπον ετοιμαστεί το κριθαράκι, σερβίρετε μαζι με το κοτόπουλο και απο πάνω προσθέστε μπόλικη κεφαλογραβιέρα! Καλή όρεξη!
Comments
comments