Κοτόπουλο με σάλτσα μπύρας στην κατσαρόλα με κριθαράκι

Κοτόπουλο με σάλτσα μπύρας στην κατσαρόλα με κριθαράκι

Υλικά

  • 500γρ κριθαράκι
  • 4 μπούτια κοτόπουλο χωρίς πέτσα
  • 2 κρεμμύδια ψιλοκκομένα
  • 2 κ σούπας γλυκό κόκκινο πιπέρι
  • 1 μπύρα της επιλογής σας (κουτάκι)
  • αλάτι
  • ελαιόλαδο
  • Τριμμένη κεφαλογραβιέρα για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

  1. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, τσιγαρίστε το κρεμμύδι για 5 λεπτά σε δυνατή φωτιά μέχρι να γίνει διάφανο. Αλατίστε το κοτόπουλο καλά και προσθέστε και το κόκκινο πιπέρι.
  2. Βάλτε το μαζι με τα κρεμμύδια και τσιγαρίστε το για 3 λεπτά απο κάθε πλευρά, παλι σε δυνατή φωτιά. Προσθέστε την μπύρα και αφήστε το να κοχλάσει για 5 λεπτά. Επειτα, χαμηλώστε την ένταση στο 2 (1 ως 9) σκεπάστε το και αφήστε το να σιγοβράσει για 45 λεπτά.
  3. Ὀταν ετοιμαστεί, βγάλτε προσεκτικά τα μπούτια και τοποθετίστα τα σε ενα πιάτο. Σε μια αλλη κατσαρόλα προσθέστε βραστό νερό αλατισμένο καλά και βράστε το κριθαράκι για μολις 5 λεπτά.
  4. Σουρώστε, ξεπλύνετε και προσθέστε τα στην σάλτσα σε μέτρια φωτιά για αλλα 7 λεπτά η ως οτου να μαγειρευτεί. Αυτο το κολπάκι μου το έμαθε η μητέρα μου! Το κάνει αυτό για να μην κολλάει το κριθαράκι!
  5. Δοκιμάστε το! Οταν λοιπον ετοιμαστεί το κριθαράκι, σερβίρετε μαζι με το κοτόπουλο και απο πάνω προσθέστε μπόλικη κεφαλογραβιέρα! Καλή όρεξη!

Comments

comments