Υγρό, πεντανόστιμο και πανεύκολο στην εκτέλεση! Ευχαριστώ πολύ την Κυρια Λίτσα που μου έδωσε αυτην την συνταγή, την αγαπώ πολύ!
Υλικά
- 200γρ μαργαρίνη
- 5 αυγά
- 2 ποτήρια αλεύρι Φαρίνα
- 2 ποτἠρια ζάχαρη
- 2 κγ γλυκού μπέικιν
- 2 βανίλιες
- 6 κΣ κακάο
- 1 ποτήρι γάλα
Εκτέλεση
- Χτυπάμε καλά την μαργαρίνη με την ζάχαρη με ενα μίξερ. Σε ενα πιάτο, σπάμε τα αυγά και τα χτυπάμε ελαφρα και τα προσθέτουμε. Ανακατεύουμε μέχρι να αφρατέψει και να ασπρίσει το μείγμα!
- Σε ενα ξεχωριστό μπόλ, ανακατέψτε τα στεγνά υλικά με ενα κουταλάκι. Προσθέστε σταδιακά τα στεγνά στα υγρά εναλάξ με το ποτήρι γάλα και ανακατέψτε για 10 ολόκληρα λεπτά!
- Στο εντομεταξύ, προθερμάνετε τον φούρνο σας στους 150 βαθμούς στον αέρα. Βουτυρώστε καλά την φόρμα σας (να είναι μεγάλη) και μεταφέρετε το μείγμα.
- Ψήστε για 50 λεπτά στους 150 βαθμούς η μέχρι να βγεί καθαρό ενα μαχαίρι. Προσέξτε να μην σας παραψηθεί, θα σας στεγνώσει το κέικ! Η επιτυχία είναι στο ψήσιμο! Αφηστε το να κρυώσει τουλάχιστον 15 λεπτά προτού το βγάλετε απο την φόρμα!
- Σερβίρετε με λιωμένη σοκολάτα η με παγωτὀ! Αλλα και μόνο του είναι πεντανόστιμο!