Υλικά
- 2 κουβερτούρες 125γρ
- 1 κρεμα γαλακτος light 250γρ
- ½ πετιτ μπέρ μπισκότα
- Μισο σφινάκι κονιάκ
Για την επικάλυψη:
- 2 κουβερτούρες 125
- 1 κρέμα γάλακτος
Εκτέλεση
- Λιώνουμε τα 2 πακέτα μαζι με την μια κρέμα γάλακτος, προσθέτουμε και το κονιάκ και σπάμε μέσα τα μπισκοτα. Τα ανακατέυουμε καλα.
- Περνουμε μια φορμα μακρόστενη, την τυλίγουμε με μεμβρανη αλλα να περισέυει μεμβράνη απο έξω. Για να κολλήσει η μεμβράνη πανω στην φόρμα, πασπαλίζουμε με λίγο νερό.
- Αδειάζουμε το μείγμα μέσα, κλείνουμε καλά την μεμβράνη απο πάνω και το βάζουμε στην κατάψυξη για 5 – 6 ώρες. Το βγάζουμε, λίωνουμε τις 2 κουβερτούρες με μία κρέμα γάλακτος και στο τέλος βάζουμε 1κ σούπας ηλιαίλαιο για να γυαλίζει η σοκολάτα.
- Βγάζουμε τον κορμό απο την φόρμα και το τοποθετούμε σε μια μακρόστενη πιατέλα. Περιχύνουμε απο πάνω την σοκολάτα και το τοποθετούμε στο ψύγειο, σκεπασμένο με ενα πιο μεγάλο σκεύος για να διατηριθεί. Αν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε και μισο φλυτζάνι καθαρισμένα φυστίκια Αιγίνης, κάνουν την διαφορά!