Λαχανοντολμάδες με κρέμα

Λαχανοντολμάδες με κρέμα

Λαχταριστοί ! Τόσο νόστιμοι θα γλυφετε τα δάχτυλα σας!

Ingredients

  • 400γρ μοσχαρίσιο κιμά
  • 400γρ χοιριμό κιμά
  • 1 κρεμμύδι στο μούλτι
  • 2 κ σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • 1 ποτήρι ελαιόλαδο
  • 1 ντομάτα στον ρεντέ
  • αλάτι και πιπέρι
  • 1 κγ πάπρικα
  • 3κ σούπας ρύζι καρολίνα
  • 1 μεγάλο λάχανο
  • Φέτα για σερβίρισμα

Για την σάλτσα:

  • 2 αυγά
  • χυμό απο ενα μέτριο λεμόνι
  • 2 κ σούπας κόρν φλάουρ διαλλειμένο σε 1 φλυντζάνι κρύο νερό

Directions

  1. Σε ενα μπόλ, βάλτε ολα τα υλικά της γέμισης ( κιμά, κρεμμύδι, μαϊντανο, ½ ποτήρι ελαιόλαδο και τα μπαχαρικά σας) και αφήστε το στην άκρη σκεπασμένο.
  2. Σε μια βαθιά κατσαρόλα με βραστό νερο αλατισμένο καλά, βράστε το λάχανο και σταδιακά αφαιρέστε μια μια τα φύλλα που θα ζεματίζονται. Τοποθετίστε τα σε ενα πιάτο το ένα πάνω απο το άλλο.
  3. Στην μέση κάθε φύλλου προσθέστε απο μια κουταλιά της σούπας γεμάτη γἐμιση. Τυλίξτε και βάλτε τα στην άκρη σε μια πιατέλα.
  4. Σε μια καθαρή κασταρόλα, βάλτε τους λαχανοντολμάδες και δημιουργίστε στρώσεις. Οταν τους έχετε τοποθετίσει, ρίξτε το υπόλοιπο λάδι απο πάνω και σκεπάστε με νερό. Φέρνουμε σε βράση και έπειτα χαμηλώνουμε την φωτιά και τα αφήνουμε να μαγειρευτούν με κλειστό καπάκια για 45 λεπτά.
  5. Αφαιρούμε την κατσαρόλα απο την φωτιά. Σε ενα καθαρό μπόλ, χτυπάμε τα αυγά με το λεμὀνι και σιγά σιγά προσθέτουμε τον ζωμό μέσα στο αυγο χτυπώντας με εναν αναδευτήρα συνεχόμενα για να μην κόψει το αυγό. Προσθέτουμε το κόρν φλάουρ διαλλειμένο και περιχύστε τους ντολμάδες σας. Κουνίστε ελαφρά την κατσαρόλα για να παει παντου η σάλτσα και το φαγητό σας έιναι έτοιμο! Σερβίρετε με μπόλικη Φέτα και….Καλή ορεξη!!

Comments

comments