Φιλέτο Νουά με Λαχανικά και Κίνοα

Φιλέτο Νουά με Λαχανικά και Κίνοα

Πεντανόστιμο φιλέτο νουά με κρέμα γάλακτος, καροτάκια, σέλερι συνοδευόμενο απο κίνοα! Λαχταριστό γεύμα!

Υλικά

  • 700γρ φιλέτο κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 250ml κρέμα γάλακτος
  • αλάτι / πιπέρι
  • 1 ποτήρι λευκό κρασί
  • 10 μικρά καρότα
  • 10 κλωνάρια σέλερι
  • Ελαιόλαδο

Εκτέλεση

  1. Αλατοπιπερὠνουμε το κρέας μας. Σε ενα φαρδύ τηγάνι (με καπάκι απαραίτητα η αν δεν έχετε, χρησιμοποιήστε μια φαρδιά κατσαρόλα) προσθέτουμε λάδι, ισα να καλύψει τον πάτο και τηγανίζουμε το κρέας για 2 λεπτά απο κάθε μεριά, για να σφραγίσουμε τα ζουμιά του.
  2. Αφαιρέστε και βάλτε στην άκρη. Στο ίδιο τηγάνι μετα προσθέτουμε τα λαχανικά μας και τα σωτάρουμε μέχρι να πάρουν χρώμα. Ξαναβάζουμε το κρέας μας και σβήνουμε με το κρασί. Μόλις εξατμιστεί, χαμηλώνουμε την φωτιά, προσθέτουμε ενα ποτήρι νερό και σκεπάζουμε.
  3. Σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσει το κρέας. Κατα την διάρκεια του ψησίματος, που είναι περίπου μια με μιάμιση ώρα, προσθέτουμε αλλο ένα ποτήρι νερό. Θέλουμε το φαγητό μας να έχει μπόλικο ζουμί. Μόλις λοιπόν ετοιμαστεί, τοποθετούμε το κρέας και τα λαχανικά σε ενα βαθύ ταψί φούρνου και περιχύνουμε με την κρέμα γἀλακτος.
  4. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς για 10 λεπτά, η μέχρι να πάρει χρώμα η κρέμα γάλατος!
  5. Αν δεν θέλετε να προσθέσετε κρέμα σε αυτο το φαί, μπορείτε απλά να βάλετε τα λαχανικά και το ζουμί απο το φαγητό στο μούλτι και να περιχύσετε με αυτή την σάλτσα το κρεάς σας! Είναι εξίσου νόστιμο! Εγω το σέρβιρα με κίνοα! Αν θέλετε, μπορείτε να χρησιμοποιήστε ρύζι η ζυμαρικά! Καλή επιτυχία, και καλή όρεξη!

 

Comments

comments