Eggplant and Zucchini Parmesan bites with a perfect mediterranean style tomato dip!
Ingredients:
- 2 eggplants
- 2 medium zucchinis
- 100g quinoa flour (or plain)
- 2 eggs
- 4 Ts bread
- 4Ts grated parmesan
- 1 Ts vegetable spice
- 5 Ts oats
- Olive oil to fry
Method:
- Clean, peel and cut your eggplant and zucchinis into small cubes. In a bowl, mix the quinoa flour with the vegetable spice and lightly flour your vegetables.
- In a separate bowl whisk your eggs thoroughly and in another mix your breadcrumbs, grated parmesan cheese and oats together. Dip your vegetables in the egg then in your dry batter and prepare a pan with olive oil to fry!
- On a medium heat, in a small frying pan with some olive oil that has just covered the base of your pan, dry until golden brown on both sides. Prepare a plate with a few layers of paper towels which will absorb any extra olive oil from your bites!
- Serve with a simple tomato sauce dip: One grated tomato, some extra virgin olive oil, one tablespoon of dry ( but much better fresh!) basil, salt and pepper to taste! Sprinkle with grated parmesan and enjoy!
Μπουκιές απο μελιτζάνα και κολοκυθάκια με παρμεζάνα συνοδευόμενα απο μια τοσο απλή αλλα πεντανόστιμη μεσογειακή τύπου κόκκινη σάλτσα!
Συστατικά:
- 2 μελιτζάνες
- 2 μέτρια κολοκυθάκια
- 100γ αλεύρι κίνοας
- 2 αυγά
- 4 κΣ γαλέτα
- 4 κΣ παρμεζανα τριμμενη
- 1 κΣ βεγγέτα
- 5 κΣ βρώμη
- Ελαιόλαδο για τηγάνισμα
Εκτέλεση:
- Ξεφλουδίζουμε και κόβουμε τις μελιτζάνες και τα κολοκύθια μας σε ροδέλες η σε μικρά κυβάκια. Σε ένα μπολἀκι ανακατεύουμε το αλεύρι με την βεγγέτα και αλευρίζουμε τα κομματάκια.
- Ετοιμάζουμε αλλα 2 μπολ. Στο ένα χτυπάμε τα 2 αυγά με ενα πιρουνάκι και στο άλλο προσθέτουμε την γαλέτα, τριμμένη παρμεζάνα και την βρώμη.
- Πρώτα βουτάμε τα αλευρωμένα κομμάτια μας στο αυγό και μετά στο στεγνό μείγμα και τηγανίζουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να πάρουν χρώμα και απο τις 2 πλευρές.
- Τοποθετούμε χαρτί κουζίνας στο πιάτο που θα βγάλουμε τα λαχανικά μας για να απορροφήσει περίσσιο λάδι απο το τηγάνισμα. Σερβίρουμε με μια εύκολη σὠς ντομάτας. Τρίβουμε μια ντομάτα, προσθέτουμε ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και λίγο ξερό (η ακόμα καλύτερα φρέσκο!) βασιλικό και βουτάμε! Καλή Όρεξη!