Αυγουλάκια! Τρώγονται με πολλούς τρόπους..εγώ σήμερα τα έφτιαξα με ντομάτα!
Υλικά
- 4 αυγά (Δυο για κάθε άτομο)
- 3 μεγάλες ντομάτες
- 2 κρεμμύδια
- 4 κουταλιες σούπας ελαιόλαδο
- αλάτι – πιπέρι
- Ρίγανη
Εκτέλεση
- Κόβουμε τα κρεμμύδια σε μικρα κομμάτια και σε ενα αντικολλητικό τηγάνι τα τηγανίζουμε για περίπου 5 λεπτά η μεχρι να γίνουν διάφανα στην πιο ζεστή θερμοκρασία.
- Οσο τηγανίζονται τα κρεμμύδια, τρίβουμε σε ρεντέ τις ντομάτες σε ενα μπόλ. Χαμηλώνουμε την φωτιά, ρίχνουμε την ντομάτα και την αφήνουμε να σιγοβράσει για περίπου 10 λεπτά. Σε αυτό το σημείο προσθέτουμε το αλάτι και το πιπέρι στην σάλτσα μας.
- Σπάμε τα αυγά μας μεσα στην σάλτσα και σκεπάζουμε με ενα καπάκι για 5 λεπτά η παραπἀνω συμφωνα με τις δικιές σας προτημίσεις στο μαγείρεμα του αυγού! (μελάτο η σκληρό)
- Σερβίρουμε με λιγη φρεσκοτριμμένη ρίγανη, πιπέρι και αν θέλουμε έχτρα αλάτι και είστε έτοιμοι!
*** Την ρίγανη την προσθέτουμε πάντα στο τέλος διότι πικρίζει την σάλτσα!