Φασολάδα

Φασολάδα

Απο τα πιο παραδοσιακά Ελληνικά φαγητά! Σε πολλά μέρη της Ελλάδας, θα βρείτε και διάφορες παραλαγές. Αυτή η συνταγή είναι απο βὀρεια Ελλάδα, Μακεδονἰα!
Η επιτυχία της φασολἀδας φυσικά βρίσκεται στα φασόλια που πρέπει να ειναι λεπτόφλουδα, γλυκά και βραστερά.

Ingredients

  • 300 γρ φασόλια
  • 1 φλυτζάνι ελαιόλαδο
  • 2 καρότα
  • 1 ξερό κρεμμυδι
  • 1 ματσάκι σέλινο
  • 1 πιπεριά φλωρίνης
  • αλάτι
  • μαυροπἰπερο
  • 4 ντομάτες τριμμένες

Εκτελεση

  1. Φουσκώνουμε αποβραδίς τα φασόλια σε μπόλικο κρύο νερό. Το επόμενο πρωί, τα ξεπλἐνουμε και τα ρίχνουμε σε ενάμιση λίτρο νερό μἐσα σε μια κατσαρόλα για να ξεκινήσουν το βράσιμο.
  2. Μεχρι να ζεσταθεί το νερό τις κατσαρόλας, ετοιμάζουμε τα υλικά.Το κρεμμύδι το περνάμε απο το μούλτι η στο ρεντέ. Το καρότο και σελινο σε μικρα κομμάτια. Τα προσθέτουμε στην σούπα μας μαζί με την κόκκινη πιπεριά ολόκληρη, και βράζουμε σε σιγανή φωτιά για τουλάχιστον μιάμιση ώρα.
  3. Έπειτα, προσθέτουμε την ντομάτα, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και το αλάτι. Συνεχίζουμε για μισή ώρα το βράσιμο σε σιγανή φωτιά.
  4. Το λάδι το προσθέτουμε όλο στο τέλος. Δυναμώνουμε την φωτιά και βράζουμε για 5 λεπτά ακόμα, έτσι ώστε να χυλώσει η σούπα μας.
  5. Σε αυτό το σημείο η κόκκινη πιπεριά θα έχει σίγουρα βράσει. Την αφαιρούμε, ξεφλουδίζουμε, την χτυπάμε με λίγο ζουμί απο την φασολάδα στο μούλτι και την ξαναβάζουμε μεσα στην σούπα μας. Δίνει απίστευτο άρωμα , γεύση και χρώμα στο φαγητό!

Έτοιμη λοιπόν η παραδοσιακή Βορειοελλαδίτικη Φασολάδα μας! Καλἠ Όρεξη!

Comments

comments