Φάβα με καρότο, κρεμμύδι και ντομάτα!

Φάβα με καρότο, κρεμμύδι και ντομάτα!

Ενα απο τα τους πιο ταπεινούς παραδοσιακούς μας μεζέδες!

Ingredients

  • 250γρ φάβα
  • 1 κοκκινο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 3 μικρά καρότα
  • 1 ντομάτα
  • ½ κρεμμύδι για το σερβίρισμα
  • 1 κ σούπας αλάτι
  • ελαιόλαδο

Directions

  1. Ξεπλύνετε καλά την φακή 2 φορες και την βαλτε την σε μια κατσαρόλα με νερό ισα να την σκεπάζει. Δυναμώστε την φωτιά και μολις αρχίσει να βράζει, αφαιρέστε τον αφρό που θα δημιουργηθεί απο πάνω με μια κουτάλα.
  2. Ξεφλουδίστε και τρίψτεε τα καρότα στο ρεντέ και βάλτε τα μέσα, μαζί με το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το αλάτι. Ρίξτε και 2 κ σούπας ελαιόλαδο, ανακατέψτε καλά και χαμηλώστε την φωτιά στο 2. Κλείστε με το καπάκι της κατσαρόλας και αφήστε το να σιγοβράσει για 1 ωρα ανακατεύοντας συχνά. Μετα το πέρασμα του χρόνου, θα εχει πήξει η φάβα.
  3. Αν θέλετε μπορείτε να την περάσετε στο μούλτι τμηματικά για να σας γίνει πάστα. Εγω την προτιμω χοντροκομμένη και ετσι και την σερβίρὠ! Ψιλοκόψτε το κρεμμύδι και την ντομάτα σας οσο πιο μικρά μπορείτε και γαρνίρετε απο πάνω μαζι με μιά γυροβολιά φρέσκο ελαιόλαδο!

Comments

comments