Κέικ με χυμό ρόδι και άρωμα πορτοκαλιού!

Κέικ με χυμό ρόδι και άρωμα πορτοκαλιού!

Αφράτο, γευστικό και διαφορετικό! 

Υλικά

  • 500γρ φαρινα
  • 250ml (1 ποτἠρι) ελαιόλαδο
  • 3 αυγά
  • 250ml (1 ποτήρι) ΦΡΕΣΚΟ χυμό ρόδι
  • ξύσμα απο ενα πορτοκάλι
  • 2 κούπες καστανή ζάχαρη
  • 1 κούπα ζάχαρη άχνη

Directions

  1. Χτυπάμε το λάδι με την ζάχαρη με ένα μίξερ χειρός και σε αυτό προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά και μετά το ξύσμα. Ἑπειτα τον χυμὀ ρόδι που έχουμε στίψει φρέσκο (περίπου 3 μικρά ρόδια θα χρειαστούμε) 
  2. Τελος, ρίχνουμε σιγά σιγά το αλέύρι μέχρι να ενσωματωθεί καλά. Λαδώνουμε και αλευρώνουμε μια φόρμα κέικ. 
  3. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 180 βαθμούς για μία ώρα περίπου (μέχρι το μαχαίρι να βγαίνει καθαρό). Περιμένουμε να κρυώσει καλά και το αναποδογυρίζουμε με προσοχή σε πιατέλα. 
  4. Προσθέστε 2 κ σούπας νερό στην ζάχαρη άχνη για να φτιάξετε το γλάσσο σας! Για πιο πηχτό μείγμα προσθέστε παραπάνω άχνη! Ρίξτε το πάνω απο το κέικ σας, διακοσμίστε με κομματάκια ρόδι και καλή όρεξη! 

Comments

comments