Φρέσκο σπιτικό ψωμάκι

Φρέσκο σπιτικό ψωμάκι

Υλικά

  • 50γρ (2 κυβάκια) φρέσκια μαγιά
  • 1 κιλό αλέυρι ΜΑΝΝΑ το κίτρινο (εδω κρύβεται η νοστημιά του συγκεκριμένου ψωμιού)
  • 1 λίτρο χλιαρό νερό
  • 1 κγ ελαιόλαδο
  • 1 ½ κγ αλάτι 

Εκτέλεση

  1. Σε μια λεκάνη βαθιά, προσθέστε την μαγία και 1 ποτήρι χλιαρό νερό. Ανακατέψτε γρήγορα και σε αυτο προσθέστε ενα ποτήρι αλεύρι. Θα δημιουργηθεί ενας μικρος χυλός. 
  2. Αφήστε το να φουσκώσει για 10 λεπτά κάτω απο ζεστές κουβέρτες. Μολις λοιπόν διπλασιαστεί σε όγκο, προσθέστε το αλάτι, το λάδι και κοσκινίστε μέσα στην λεκάνη το αλέυρι. 
  3. Το νερό να το βάζετε σιγα σιγά για να μην σας βγεί η ζύμη νερουλη. Η ζύμη θα είναι ετοιμη οταν δεν κολλάει στα δαχτυλά μας. Λαδώνουμε καλά 2 φορμες τις επιλογής σας και μοιράζετε το ζυμάρι σε αυτές, 
  4. Προθερμάστε τον φούρνο στους 200 βαθμούς και μέχρι να ζεσταθεί ο φούρνος, σκεπάστε τα ζυμαράκια σας για να φουσκώσουν. Ψήστε για 45 λεπτά στον αέρα μέχρι να πάρουν χρώμα χρυσαφί απέξω! Αφήστε τα να κρυώσουν για 10 λεπτά και μετά κόψτε και απολαύστε με το φαγητό σας! 

Comments

comments