Ενα ταπεινό, θρεπτικό, νόστιμο, υγιεινό, παραδοσιακό και χορταστικό πιάτο! Ο συγχωρεμένος πατέρας μου έφτιαχνε δικό του τραχανά (Σαρακατσάνος ντε!) και δεν πρόλαβε να μου μάθει πως να τον φτιάχνω απο την αρχή… αλλα είμαι ανθρωπος παραδοσιακός που ψάχνει τις ρίζες του και ο στόχος μου είναι να μάθω και να σας δείξω κάποια στιγμἠ!
Υλικά
- 1 κούπα τραχανά
- 2 κούπες γάλα
- 3 κούπες νερό
- 1 κγ αλάτι
- τριμμένη φέτα
Εκτέλεση
- Εγω τον τραχανά τον μαγειρεύω λίγο διαφορετικά. Σε στυλ ριζότο το κάνω, προσθέτωντας λίγο λίγο τα υγρἀ έτσι ώστε να χυλώσει.
- Πάρτε λοιπόν μια κατσαρόλα και προσθέστε μια κούπα νερό, το αλάτι και τον τραχανά σας. Μόλις πάρει βράση, προσθέστε ένα ποτήρι γάλα και αυτἠ την φορά, μολις αρχίσει να βράζει χαμηλώστε στο 2 (απο το 1 ως το 9) και σκεπάστε με ένα καπάκι.
- Συνεχίστε την διαδικασία του ενναλάξ μέχρι να χυλώσει και να μαγειρευτεί ο τραχανας! Θέλει περίπου 45 λεπτά προς 1 ώρα κατα αυτον τον τρόπο! Σερβίρετε ζεστό με μπὀλικη τριμμένη φέτα!