Greek Pita Club Sandwiches with home made chicken burgers

For the burgers, you will need:

  • 500g chicken breast mince
  • one grated onion
  • one grated carrot
  • 1 teaspoon mayonnaise
  • 1 teaspoon paprika
  • 1 teaspoons salt
  • 2 teaspoons vegetable spice
  • 3 tablespoons breadcrumbs
  • One tablespoon olive oil
  • 4 Pita breads (frozen or fresh)

Filling:

  • tomato slices
  • grated carrot
  • grated cucumber
  • tzatziki
  • Olive oil
  • salt
  • oregano

TZATZIKI recipe link: 

http://greekmamachef.tumblr.com/post/119823151271/tzatziki-greeces-traditional-dip-that-is-known

  1. Mix all the ingredients well in a bowl and set aside for 10 minutes. Preheat your oven to 180 degrees C while you form your patties (palm size is ideal) 
  2. Lay a sheet of parchment paper on a tray and place your chicken patties, evenly spaced. Cook for 20 min.
  3. To prepare your pita breads, drizzle with some olive oil, salt and freshly ground oregano. 
  4. Place them in the grill for 5 minutes on medium heat. Make sure they don’t overcook because they will become too hard to fold over. You want them to have a slight golden colour.
  5. Set up your sandwich by layering the ingredients one by one, secure with a couple of toothpicks to serve and enjoy!

Ελληνικὀ Club σάντουιτς με σπιτικό μπιφτέκι κοτόπουλο

Για τα μπιφτέκια θα χρειαστούμε:

  • 500γρ κιμά απο στήθος κοτόπουλο
  • ενα κρεμμύδι τριμμένο
  • ενα τριμμένο καρότο
  • 1 κγ μαγιονέζα
  • 1 κγ κόκκινο πιππέρι
  • 1 κγ αλάτι
  • 2 κγ βεγγέτα
  • 3 κ σούπας γαλέτα (τριμμένη φρυγανιά)
  • 1 κ σούπας ελαιόλαδο
  • 4 πίτες κατεψηγμένες (η φρέσκιες)

Γέμιση:

  • φέτες ντομάτες
  • τριμμένο καρότο
  • τριμμένο αγγουράκι
  • τζατζίκι
  • ελαιὀλαδο
  • αλἀτι
  • ρίγανη
  1. Για τα μπιφτἐκια, ανακατέψτε καλά ολα τα υλικά σε ενα μπόλ και αφήστε στην ἀκρη για 10 λεπτά. Προθερμἀνετε τον φούρνο σας στους 180 βαθμούς κελσίου όσο πλάθετε τα μπιφτέκια. (μέγεθος παλάμης) 
  2. Στρώστε μια λαδὀκολλα σε ενα ταψί, τοποθετήστε τα μπιφτέκια και ψήστε για 20 λεπτά.
  3. Για να ετοιμάσετε τις πιτούλες, λαδώστε ελαφρά, ρίξτε λίγη ρίγανη και αλάτι και βάλτε τις στο grill για 5 λεπτά. Δεν θέλετε να σας ξεραθούν, απλά να πάρουν λίγο χρώμα.
  4. Φτιἀξτε το σάντουιτς σας προσθέτωντας τα υλικά ένα ένα, στερεώστε με 2-3 οδοντογλυφίδες και σερβίρετε!

Comments

comments