Grilled Salmon with boiled baby zucchini, iceberg salad and quinoa
A healthy and light meal for those of US getting ready for summer!

Ingredients: (For 2 people)

  • 12 baby zucchinis 
  • 4 cups of shredded iceberg
  • 250 grams of salmon fillet
  • 100grams quinoa
  • salt and pepper
  • Vegeta spice (Also known as Vegeta Serbian Spice)

Method:

  1. First, we clean and cut sides off zucchinis. Boil in a small pot for about 25 minutes.
  2. For the quinoa we need a separate small pot. Clean well under running water in a strainer then saute for 2-3 minutes, with no oil, on the highest temperature. Add 3 cups of water, lower the heat, add a lid and leave to  boil for 30 minutes. Drain once its ready and set aside.
  3. While the zucchinis and quinoa are boiling, cut the salmon fillet in half, clean and season with salt and pepper. Cook in the oven for 20-12 min on 200 degrees Celsius.
  4. Prepare your iceberg salad and to it add one tablespoon of Olive oil, a little bit of salt and lemon to your liking.
  5. Once everything is cooked, serve equally on 2 separate plates. To season the quinoa, instead of using salt, you could use a spice called vegeta! It is worth looking for in a spice shop and gives great flavour! It makes the difference! Enjoy!

——————————————–

Ψητός Σολωμός με βραστά μικρά κολοκυθάκια, σαλάτα iceberg και κίνοα. Ενα υγιεινό και ελαφρύ γεύμα για εμάς που προσέχουμε την διατροφή μας πρίν το καλοκαίρι!

Συστατικά:

  • 12 μικρά κολοκυθάκια
  • 4 κούπες σαλάτα iceberg
  • 250 γραμμάρια φιλέτο σολωμού
  • 100γρ κίνοα
  • αλάτι, πιπέρι
  • βεγγέτα (προεραιτικά)

Μέδοθος:

  1. Σε πρώτη φάση, πλένουμε και κὀβουμε τις άκρες απο τα κολοκυθάκια.Βράζουμε σε μια μικρή κατσαρολίτσα για 25 λεπτά.
  2. Για την προετοιμασια του κίνοα χρειαζόμαστε ένα ξεχωριστό μικρό κατσαρολάκι. Πλένουμε καλά το κίνοα και το τσιγαρίζουμε για 2-3 λεπτά χωρίς λάδι, σε δυνατή φωτιά! Έπειτα, προσθέτουμε 3 κούπες νερό, χαμηλώνουμε την ένταση της φωτιάς, κλείνουμε με ενα καπάκι και το αφήνουμε να βράσει για 30 λεπτά,
  3. Οσο βράζουν τα κολοκυθάκια και το κίνοα, κόβουμε το σολωμό στην μέση, πλένουμε και βάζουμε αλάτι και λιγο πιπέρι. Ψήνουμε στον φούρνο, στούς 200 βαθμούς για 10-12 λεπτά! 
  4. Ετοιμάζουμε την σαλάτα μας προσθέτωντας απλά ενα κουταλάκι ελαιόλαδο, λεμόνι και ελάχιστο αλάτι. 
  5. Μόλις ετοιμαστούνε ολα, τα μοιράζουμε σε 2 πιάτα. Τα κολοκυθάκια θέλουν και αυτά λίγο λάδι και αλάτι. Στο κινόα μπορείτε να προσθέσετε και λίγο μπαχαρικὄ “βεγγέτα” αντί για αλάτι…δίνει πολύ ωραία γεύση! Είστε έτοιμοι να απολαύσετε ενα υγιεινο και νόστιμο μεσημεριανό/βραδινό!

Comments

comments