Χαλούμι. Το παραδοσιακό Κυπριακό ημίσκληρο τυρί φτιαγμένο απο κατσικίσιο και πρόβειο γάλα. Ιδανικά το ψήνουμε στην σχάρα η σε τηγάνι. Είναι πεντανόστιμο και συνοδεύει τέλεια κάθε σαλάτα! Εγω προσωπικά το τρώω με πιτούλα ψημένη και φέτες ντομάτας! Εχω τοστιέρα που έχει αποσπόμενες πλάκες οι οποίες μοιάζουν σαν σχάρα. Εκει έψησα το χαλόυμι μου μέχρι να πάρει χρώμα. Τις πιτούλες τις λάδωσα ελαφρά και έβαλα αλάτι και φρεσκοτριμμένη ρίγανη!Αν δεν το έχετε δοκιμάσει ακόμη, σας το προτείνω!!!