Υλικά
- 1 κούπα σπορέλαιο
- 2 ½ κούπες σιμιγδάλι
- 3 κούπες ζάχαρη
- 7 κούπες νερό
- 2 ξυλάκια κανἐλας
- Χυμό απο μισό λεμόνι
- ½ κούπα χοντροκομμένα καρύδια
Εκτέλεση
- Τσιγαρίζουμε το σιμιγδάλι στο λάδι σε μια βαθιά κατσαρόλα μέχρι να πάρει καστανό χρώμα και το αφαιρούμε απο την φωτιά.
- Ταυτόχρονα σε μια αλλη κατσαρόλα, βράζουμε την ζάχαρη με το νερό για να κάνουμε το σιρόπι και μέσα σε αυτό ρίχνουμε το λεμόνι και την κανέλα την οποια αφαιρούμε μόλις γίνει το συρόπι.
- Προσθέτουμε με μια κουτάλα λίγο λίγο το συρόπι στο σιμιγδάλι Π Ρ Ο Σ Ε Κ Τ Ι Κ Α διότι πιτσιλάει πάρα πολυ. Ανακατεύουμε πολυ καλά! Μόλις ρίξουμε όλο το συρὀπι, προσθέτουμε και τα καρύδια, ρίχνουμε ενα τελευταίο ανακάτεμα και κλείνουμε το καπάκι (εκτός φωτιάς πάντα) και το αφήνουμε 10 λεπτά να κρυώσει.
- Μεταφέρουμε μετά σε μια φόρμα και αφήνουμε για επιπλέον 10 λεπτά για να μην μας σπάσει οταν το αναποδογυρίσουμε. Σερβίρουμε με κανέλα και εναν ωραιότατο Ελληνικό καφέ!
Comments
comments