Ρολάκια Κανέλας

Ρολάκια Κανέλας

Ρολάκια Κανέλας! Είναι απο τα πιο αγαπημένα γλυκά μεσα στο σπιτικό μου! Μια φορά την εβδομάδα βρίσκω τον εαυτό μου να τα φτιάνει κατα παραγγελία! 

Υλικά

  • 400 γραμμάρια αλέυρι για ολες τις χρήσεις 
  • 3 κ σούπας ζάχαρη 
  • 1 κ γλυκού αλάτι 
  • 1 ½ φακελάκι ξερή μαγιά 
  • ½ ποτήρι (120ml) νερο 
  • ¼ ποτήρι (60ml) γάλα 
  • 50γρ ανάλατο βούτυρο 
  • 1 μεγάλο αυγο (σε θερμοκρασία δωματίου) 

Γέμιση 

  • 3 κ σούπας μαλακό ανάλατο βούτυρο 
  • 2 κ σούπας τριμμένη κανέλα 
  • ¼ ποτήρι (50γρ) μαύρη ζάχαρη 

Γλάσο 

  • 1 ποτήρι ζάχαρη άχνη 
  • 1 βανίλια 
  • 2 κ σούπας καφέ, γάλα, μαρμελάδα, χυμό..οτι προτιμάτε! 

Εκτέλεση

  1. Βάλτε το αλεύρι με την μαγιά και την ζάχαρη μαζί μεσα σε ενα μπόλ και ανακατεψτε.
  2. Σε ενα κατσαρολάκι βάλτε το βούτυρο, γάλα και νεράκι και ζεστάνετε το σε μέτρια θερμοκρασία. Αυτο μπορει να γίνει και σε φούρνο μικροκυμάτων!
  3. Χτυπήστε το αβγό και βάλτε το στην άκρη.
  4. Σιγά σιγά προσθέστε τα υγρά με τελευταίο το αβγό, στο στεγνό μείγμα. Ζυμώστε και αφήστε το να ξεκουραστεί για 10 λεπτά σε βουτυρωμένο μπόλ.
  5. Μὀλις περἀσουν τα 10 λεπτά, ανοίγουμε την ζύμη μας με την βοήθεια πλάστη σε ενα ορθογώνιο σχήμα 35 επι 20 περίπου!
  6. Απλώνουμε το βούτυρο ομοιόμορφα στην επιφάνεια της ζύμης και ρίχνουμε απο πάνω το μείγμα κανέλας/ζάχαρης. Τυλίγουμε κατα μήκος την ζύμη και την κόβουμε σε ισομερή κομμάτια! Βουτυρώνουμε ενα ταψί και βάζουμε τα κομμάτια μέσα.
  7. Τα αφήνουμε ωα φουσκώσουν μέχρι να διπλασιαστούνε σε μέγεθος σκεπασμένα σε ζεστό σημείο του σπιτιού! 
  8. Μόλις φουσκώσουν, ανάβουμε τον φόυρνο στους 180 βαθμούς κελσίου, στον αέρα, και ψήνουμε για 20-25 λεπτά μέχρι να πάρουν χρώμα χρυσαφί!
  9. Μὀλις θα βγούνε τα ρολάκια απο τον φούρνο είναι πολυ σημαντικό να τα γλασάρουμε κατευθείαν, για να απορροφήσουν την υγρασία! Για πιο πηχτό γλάσο, απλα προσθέστε παραπάνω άχνη!
  10. Τα σερβίρουμε ζεστά! Καλή όρεξη!!!

Comments

comments