Σνίτσελ σε πἰττα τυλιχτή

Σνίτσελ σε πἰττα τυλιχτή

Ενα βράδυ αποφάσησα να πανάρω το κοτόπουλο στήθος που είχα αλλα δεν μπορούσα να αποφασίσω με τι να το φάω! Σαλάτα; Ψωμί; Κάποια αλοιφή; Και έτσι γεννήθηκε μια ιδέα!!! Πίτα με αλοιφἠ Φέτας, ¨χωριάτικη σαλάτα¨ και φυσικά το κοτόπουλο απο πάνω! Θεϊκό, δοκιμάστε το!

Ingredients

  • 1 στήθος κοτόπουλο φιλεταρισμένο
  • 100γρ γαλέτα
  • 1 αυγό
  • ¼ κόυπα αλέυρι
  • 2 κγ βεγγέτα
  • 50γρ Φέτα
  • 100γρ γιαούρτι στραγγιστό
  • ½ κγ γλυκό κόκκινο πιπέρι (πάπρικα)
  • αλάτι, πιπέρι
  • 5 φέτες ντομάτα
  • 1 μικρό αγγούρι κομμένο σε λεπτές λωρίδες

Directions

  1. Καρικεύστε το φιλέτο κοτόπουλο με βεγγέτα και απο τις 2 πλευρές και βάλτε στην άκρη.
  2. Ετοιμάστε 3 βαθιά πιάτα. Στο ένα θα βάλετε το αλεύρι, στο δεύτερο τα αυγά (χτυπημένα καλά με ενα πιρούνι) και στο τρίτο την γαλέτα. Με αυτή την σειρά θα βουτήξετε το κοτόπουλο στο κάθε πιάτο. Βεβαιωθείτε πως έχει καλυφθεί απο όλες οι πλευρές καθώς βουτάτε και να έχετε έτοιμη μια πιατέλα για να τοποθετήστε το έτοιμο παναρισμένο σνίτσελ.
  3. Βάλτε το ελαιόλαδο να ζεσταθέι καλά σε ενα τηγάνι και βάλτε το σνίτσελ να τηγανιστεί μέχρι να αποκτήσει χρυσό χρώμα απο κάθε πλευρά. Αυτο συνήθως χρειάζεται 5 λεπτά σε κάθε πλευρά αλλα να βεβαιωθέιτε πως έχει μαγειρευτέι το κοτόπουλο σας σωστά για αποφυγή δηλητιρίασης!
  4. Οταν είναι έτοιμο, στρώσετε ενα πιάτο με μπόλικο χαρτί κουζίνας για να απορροφίσει το πολύ λάδι.
  5. Λαδώστε, αλατίστε την πίτα σας και βάλτε και λίγη ρίγανη αν θέλετε. Στο γκρίλ στους 200, ψἠστε για 2 λεπτά απο κάθε μεριά ισα ίσα να πάρει χρώμα. Οσο γίνεται αυτο, ανακατέψτε το γιαούρτι με την φέτα σε ενα μικρό μπόλ.
  6. Ξεκινήστε να φτιάχνετε το πιάτο σας ξεκινώντας φυσικά με την πίτα, την αλοιφή φέτας, ντομάτα, αγγόυρι και το κοτόπουλο απο πάνω!

Comments

comments