Leek – Carrot – Potato

A delicious winter meal! For my followers on the Southern Hemisphere!

Ingredients: (for two)

  • 2 leeks
  • 2 potatoes
  • 4 carrots
  • 1 large dry onion
  • Olive Oil
  • Salt and Pepper 
  • Juice of one lemon
  • 2 Tsp corn flour

Method:

  1. Thoroughly clean your leeks making sure no sand is left in-between. Slice the leeks down the centre and rinse under cold running water to remove all dirt and sand, being careful to get in between the leaves. 
  2. Cut into 4cm pieces and drain on some paper towels. Proceed with peeling and cutting the carrots and potatoes. Dice your onion coarsely and set them aside. 
  3. Heat up a deep pot on your stove with 5 Tablespoons of olive oil and saute all of the ingredients for 2-3 minutes. Add 2 cups of warm water and a Tablespoon of salt, lower your heat down, cover and simmer for 30 minutes. 
  4. Squeeze one lemon and in that add 2 tablespoons of corn flour. Remove cover after the time has passed, ensure your vegetables are cooked and add lemon mixture. Mix gently, remove off heat and serve with freshly ground pepper and extra lemon if you wish! Enjoy!

—————————————

Πράσο – Καρότο – Πατάτα

Ενα τέλειο χειμωνιάτικο φαί για τους αναγνώστες μου, που ζόυνε στο Νὀτιο Ημισφάιριο!

Συστατικά:

  • 2 πράσα
  • 2 μἐτρια πατάτες
  • 4 καρότα
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό
  • Ελαιόλαδο
  • αλάτι –  πιπέρι
  • Χυμό απο ένα λεμόνι
  • 2 κΣ κόρν φλάουρ
  1. Πλένουμε καλά πρώτα απὀλα τα πράσσα μας. Αυτο το κάνουμε χαράζοντας τα κατα μήκος και βάζοντας τα κάτω απο κρύο τρεχούμενο νερο έτσι ωστε να αφαιρέσουμε ολο το χώμα που μπορεί να εχει εισχωρίσει μέσα σε αυτά! Τα κόβουμε σε μικρά κομμάτια, ρίχνουμε λίγο ξύδι και ξεπλένουμε πολύ καλα. Τα στραγγίζουμε πανω σε χαρτί κουζίνας και τοποθετούμε στην άκρη. 
  2. Έπειτα, ξεφλουδίζουμε, καθαρίζουμε και κόβουμε τα καρότα και τις πατάτες. Κόβουμε σε χοντρά κομμάτια το κρεμμύδι μας και μαζί με τα πράσσα, τσιγαρίζουμε για  2- 3 λεπτά σε μια φαρδιά κατσαρόλα. 
  3. Ρίχνουμε ενα κουταλάκι της σούπας αλάτι και 2 ποτήρια χλιαρό νερο, χαμηλώνουμε την φωτιά, κλείνουμε με το καπάκι και αφήνουμε να σιγομαγειρευτούνε για 30 λεπτά.
  4. Σε ενα μικρο φλυτζάνι, στίβουμε ενα λεμόνι και σε αυτο προσθέτουμε το κορν φλάουρ. Ανακατεύουμε καλά, και μὀλις δούμε πως έχει μαγειρευτεί το φαγητό μας, το περιχύνουμε το μείγμα για να δέσει, και ανακατεύουμε αργά και προσεκτικά για να μην διαλυθούν τα λαχανικά μας! Αφαιρούμε απο την φωτία και σερβίρουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και έξτρα λεμονάκι αν θέλουμε! Καλή απόλαυση! 

Comments

comments