Καλτσόνε

Καλτσόνε

Σας περίσσεψαν μπιφτέκια απο την πρωηγούμενη μέρα; Μην φτιάξετε το κλασσικό μπέργκερ! Αντι αυτού, φτιάξτε ενα πεντανόστιμο καλτσόνε! Εμένα προσωπικά μου περίσσεψε και λίγο ζυμαράκι απο την πίττα του βοσκού, το οποιο είχα φυλλάξει στην κατάψυξη! 

Ingredients

 • Ζύμη τάρτας η πἰτσας ***
 • 1 ντομάτα ψιλοκομμένη
 • 100γρ φέτα
 • 1 κ σούπας σαλτσα ντομάτας (προεραιτικά)
 • 1 πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη
 • 2 έτοιμα ψημένα μπιφτέκια

Directions

 1. Ανοίξτε την ζύμη σας με εναν πλάστη σε οβάλ σχήμα. Να εχει μισό δάχτυλο πάχος σίγουρα για να συγκρτήσει τα υλικά στο ψήσιμο! 
 2. Στην μία πλευρά ξεκινήστε να βάζετε τα υλικά με την σάλτσα ντομάτας πρώτη. Τα μπιφτέκια μπορείτε να τα θριμματίσετε αν θέλετε. 
 3. Διπλώστε απο πάνω την ζύμη και με ενα πιρουνάκι, σφραγίστε την για να μην ξεχειλίσουν τα υλικά! Σπάστε ενα αυγό, χτυπήστε το ελαφρά και με μια βούρτσα σιλικὀνης περάστε το απο πάνω! 
 4. Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 25 λεπτά η μέχρι να χρυσαφίσει η ζύμη σας!!! Ελπίζω να σας αρεσε η ιδέα μου! 
 5. Τα υλικά μπορουν φυσικά να αλλάξουν συμφωνα με τις προτιμήσεις σας…δημιουργήστε και τι δικό σας με γεύσεις που σας αρέσουν πιο πολυ! Ολα γίνονται, μεράκι να υπάρχει!

***  Ζύμη για πίτσα μπορείτε τα βρείτε εδω! Ανάλογα με τα πόσα καλτσόνε θέλετε να κάνετε διπλασιάστε η χωρίστε τα υλικά.

https://greekmamachef.tumblr.com/post/126746590506/home-made-puff-pizza-dough-ingredients-3-cups

*** Ζύμη για τάρτα (που σας προτείνω!!) θα βρείτε εδω:

https://greekmamachef.tumblr.com/post/131675710691/leftover-mince-from-last-nights-bolognese-how

 

Comments

comments