Σας περρίσεψε σπακακόριζο;;; Γιατί δεν φτιάχνετε σπανακο-κεφτεδάκια! Πεντανόστιμα, σε μέγεθος μπουκιάς που θα ξετρελάνουν τους μικρούς μας φίλους και δεν θα καταλάβει κανείς οτι είναι ῾ξαναζεσταμένο῾φαγητό!
Υλικά
- 2 αβγά
- 1 ποτήρι γαλέτα
- μισο ποτἠρι αλεύρι
- ελαιόλαδο για τηγάνισμα
- λεμόνι για σερβίρισμα
Εκτέλεση
- Στραγγίξτε καλά το σπανακόριζο απο τα ζουμιά του οσο μπορείτε μεσα σε ενα σουρωτήρι. Βάλτε τα υλικά σας σε 3 ξεχωριστά μπόλ και σχηματίστε μπαλίτσες με το σπανακόριζο. Μετά βουτίξτε τα μετην ακόλουθη σειρά: αλεύρι – αβγό – γαλέτα!
- Προσθέστε τουλάχιστον 1 ποτήρι ελαιόλαδο σε ενα τηγάνι και βάλτε το να ζεσταθεί, να καψεί! Τηγανίστε για 30 δεύτερα απο κάθε πλευρά πάντα σε δυνατή φωτιά μέχρι να ροδοκοκκινήσει η γαλέτα απἐξω.
- Στρὠστε λίγο χαρτί κουζίνας σε ενα πιάτο για να απορροφήσει το περρίσιο λάδι απο το τηγάνισμα! Στἰψτε απο πάνω λεμονἀκι και καλή απόλαυση!!
Την συνταγή για το σπανακόριζο μπορείτε να την βρείτε εδω:
https://greekmamachef.tumblr.com/post/116013842161/spanakorizo-spinach-with-rice-rich-in-vitamin-a