Υλικά
- ½ φλιτζάνι ζάχαρη
- 2 κουταλιές της σούπας κορν φλάουρ
- 2 φλιτζάνια πλήρες γάλα
- ½ κουταλάκι ξύσμα λεμονιού
- ¼ του φλιτζανιού φρέσκος χυμός λεμονιού
- 2 κουταλιές της σούπας ανάλατο βούτυρο κομμένο σε κομματάκια
- 2 αυγά
- 1 πρέζα αλάτι
- 1 κγ εκχύλισμα βανίλιας
Εκτέλεση
- Σ’ ένα βαθύ κατσαρολάκι αναμιγνείουμε το κορν φλάουρ, τη ζάχαρη, την βανίλια και μια μικρή πρέζα αλάτι. Ρίχνουμε μέσα το γάλα και το ξύσμα. Βράζουμε σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας καλά. Μόλις πάρει βράση μετά από 2 λεπτά το κατεβάζουμε από τη φωτιά.
- Ρίχνουμε μέσα το χυμό του λεμονιού και το βούτυρο. Σε ενα ξεχωριστό μπολ, χτυπάμε τα αυγά μας και σε αυτά προσθέτουμε σιγά σιγά την κρέμα ανακατεύοντας γρήγορα να μην μας κόψει το αυγό!
- Σερβίρουμε σε μπολάκια και αφήνουμε να κρυώσουνε πρίν τα βάλουμε στο ψυγείο! Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε αυτἠ την κρέμα για γἐμιση τάρτας!!
Comments
comments