Lemon Garlic and Herb Chicken in a pouch!

Ingredients: (for 4)

  • 4 chicken breasts
  • 2 cloves of garlic
  • Chicken spice (or vegeta spice if you can find it!)
  • 8 slices of lemon
  • Olive oil
  • 1 tsp mild mustard (optional)

***You will also need 4 sheets of baking paper (parchment paper) and some cooking string to tie up your pouches!

Method:

  1. Preheat your oven to 200deg Celsius
  2. Clean your chicken and place each piece in the centre of your baking paper. (each sheet should be approximately 40cm width & height).
  3. Season both sides of chicken generously with your spices and place 2 slices of lemon under each breast. Then, slice up your cloves thinly and add half a clove on top of each chicken breast and drizzle with some olive oil.
  4. To form the pouch, bring all sides up together in the middle and twist paper on the top, then tie it up tightly. If you don’t have cooking string, simply cover up chicken and twist both sides of parchment paper to for a candy like closing! Place four pouches together into a shallow tray and cook for 35 minutes on 180 degrees celsius.
  5. Once your pouches are done, they will have released at least half a cup of juice so make sure to serve in a deep plate. Add one teaspoon of mustard to your cooked meal if desired, and enjoy!

————————————————

Κοτόπουλο με σκόρδο, λεμόνι και μπαχαρικά σε πουγκί!

Συστατικά:

  • 4 στήθη κοτὀπουλο
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • Μπαχαρικό μείγμα για κοτόπουλο η βεγγέτα
  • 8 φέτες λεμόνι
  • Ελαιόλαδο
  • μουστάρδα για σερβίρισμα (προαιρετικά)

***Θα χρειαστείτε επίσης 4 φύλλα αντικολλητικό χαρτί ψησίματος και σπάγγο μαγειρικής για να δέσετε τα πουγκιά σας!

Μέθοδος:

  1. Προθερμάνετε το φούρνο σας στους 200 βαθμούς κελσίου.
  2. Καθαρίστε το κοτόπουλο και τοποθετίστε ενα στήθος στην μέση απο κάθε φύλλο αντικολλητικού χαρτιού. (Η διάσταση του κάθε φύλλου ας είναι περίπου 40εκ φάρδος)
  3. Προσθέστε αρκετό μπαχαρικό σε κάθε στήθος και απο τις 2 πλευρές και κάτω απο κάθε στήθος βάλτε 2 φέτες λεμόνι. Έπειτα, κόψτε σε λεπτές ροδέλες τις σκελίδες σκόρδου και τοποθετίστε απο μισή σκελίδα πάνω απο κάθε στήθος. Ρίξτε μερικές σταγόνες ελαιόλαδο.
  4. Για να φτιάξετε το πουγκί, φέρτε στην μέση τις άκρες απο το χαρτί και στρίψτε το μέχρι να κλείσει σφιχτά. Δέστε το με λιγο σπάγγο. Αν δεν έχετε σπάγγο μαγειρικής, μπορείτε απλα να σκεπάσετε με τις 2 άκρες (πάνω και κάτω) το κοτόπουλο και να στρίψετε την αριστερή και δεξιά άκρη σφιχτά για να έχει όψη καραμέλας. Φροντίστε όμως να είναι αρκετά σφιχτά για να μην σας ανοίξει στο ψήσιμο! Τοποθετίστε τα πουγκιά σας σε ενα ρηχό ταψί και ψήστε για 35 λεπτά στους 180 βαθμούς κελσίου.
  5. Μόλις ετοιμαστεί το φαγητό σας, θα δείτε πως το κάθε πουγκί θα εχει μπόλικο ζουμί. Σερβίρετε σε βαθύ πιάτο και απο πάνω προσθέστε μουστάρδα αν επιθυμείτε..απογειώνει την γεύση πραγματικά!

Comments

comments