Lemon & Raspberry loaf … moist, simple and delicious! Might I add healthy too?

Ingredients:

  • 2 ¼ cups all-purpose flour (or whole wheat for a healthier version)
  • 2 teaspoons baking powder
  • ½ teaspoon baking soda
  • ½ teaspoon salt
  • 1 cup sugar ( or brown sugar)
  • ½ cup vegetable oil (coconut is a healthier sup)
  • 1 cup greek yogurt
  • 2 large eggs
  • 1 Tablespoon lemon juice + zest of 1 lemon
  • 1 ½ cups (12 oz.) fresh or frozen raspberries

Method:

  1. Preheat oven to 180 degrees C. Lightly grease your loaf pans ( you will need 2 small sized) and set aside
  2. In a large bowl, whisk together flour, baking powder, baking soda, and salt.
  3. In a medium bowl, whisk together sugar, oil, yogurt, eggs, lemon juice and lemon zest. Pour wet mixture into dry mixture and mix until just combined. Do not overmix. Gently fold in raspberries.
  4. Divide batter evenly among loaf pans and bake for 45 minutes, or until a toothpick inserted into the loaf comes out clean. Let loafs cool for 10 minutes before removing to a cooling rack.

Glaze with some icing sugar mixed with water and enjoy!!

———————————

Κέικ με σμέουρα και λεμόνι.. Φανταστική γεύση, ιδιαίτερη θα έλεγα!

Συστατικά:

  • 2 ¼ ποτήρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις ( η ολικής)
  • 2 φακελάκια μπέικιν
  • ½ κγ σόδα
  • ½ κγ αλάτι
  • 1 ποτἠρι ζάχαρη (η καστανή)
  • ½ ηλιαίλαιο (η λάδι καρύδας)
  • 1 γιαουρτι στραγγιστό
  • 2 αυγά
  • 1 κ Σούπας χυμό λεμόνι και ξύσμα ενος λεμονιού
  • 1 ½ ποτήρια σμέουρα (φρέσκα η κατεψυγμένα)

Εκτἐλεση:

  1. Προθερμάνετε τον φούρνο σας στους 180 βαθμούς κελσίου. Λαδώστε 2 ταψιά μακρόστενα και αφήστε στην άκρη.
  2. Σε ενα μεγάλο μπόλ ανακατέψτε το αλεύρι, μπέικιν, σόδα και αλάτι.
  3. Σε ενα άλλο, ανακατέψτε με εναν αναδευτήρα την ζάχαρη, το λάδι, γιαούρτι, αυγά, χυμό και ξύσμα λεμονιού. Ρίξτε το υγρό μείγμα στο στεγνό σιγά σιγά και ανακατέψτε μέχρι να ενωθούν τα υλικά. Το μείγμα θα είναι αρκετά σκληρό για τα δεδομένα ενος κέικ…αλλα να μην σας ανησυχεἰ! Διπλώστε τα σμέουρα στο μείγμα.
  4. Μοιράστε το μείγμα στα 2 ταψιά και ψήστε για 45 λεπτά η όσπου ενα μαχαίρι βγαίνει καθαρό απο το κέντρο του κέικ. Αφήστε το για 10 λεπτά να κρυώσει πριν επιχειρήσετε να το βγάλετε απο την φόρμα!

Ανακατέψτε λιγη ζάχαρη άχνη με νερό και περιχύστε απο πάνω για μια πιο γλυκιά γεύση!

Comments

comments