Μαγειρίτσα

Μαγειρίτσα

Η παραδοσιακή Πασχαλινή σούπα! Την τρώμε μετά την Ανάσταση κλείνωντας την 40 ημερών νηστεία! Φέτος την έφτιαξε η πεθερά μου και ηταν φυσικά πεντανόστιμη!

Ingredients

  • 1 συκωταριά
  • έντερα απο ενα αρνί
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 6 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • Ενα ματσάκι άνιθο
  • ½ κούπα ρύζι
  • ½ κούπα ελαιόλαδο
  • αλάτι και πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • 2 αυγά
  • 1 λεμόνι

 

Εκτελεση

  1. Πλένετε πολύ καλά τη συκωταριά  και τα έντερα.  Τα έντερα τα έχετε πλύνει πολύ καλά και τα γυρίζεται με ένα καλαμάκι ανάποδα. Προσθέτετε την συκωταριά και τα έντερα  σε νερό βραστό και τα ζεματίζετε. Μόλις βράσει την ψιλοκόβετε σε πολύ μικρά κομμάτια.
  2. Βάζετε σε μία κατσαρόλα το λάδι να κάψει. Προσθέτετε τα κρεμμυδάκια, ξερά και φρέσκα και τσιγαρίζετε τα κομμάτια της συκωταριάς και τα έντερα.
  3. Προσθέτετε 4 φλιτζάνια νερό και χαμηλώνετε τη φωτιά και αφήνετε να σιγοβράσουν για 10 λεπτά περίπου. Μόλις βράσουν ρίχνετε το ρύζι, αλάτι, πιπέρι. Ανακατεύουμε καλά, βάζουμε το καπάκι μας και αφήνουμε να βράσει σε μέτρια φωτιά για 45λεπτά.
  4. Σε ένα μπόλ χτυπάμε με εναν αναδευτήρα το λεμόνι με τα αυγά μας για 1 -2 λεπτά. Με μια κουτάλα προσθέτουμε σιγα σιγα τον ζωμό απο την σούπα ανακατεύοντας συνεχόμενα για να μην μας κόψει το αυγὀ απο την θερμοκρασία της σούπας! Ρίχνουμε πίσω στην κατσαρόλα το αυγολέμονο, βγάζουμε απο την φωτιά και προσθέτουμε τον άνιθο. Ανακατεύουμε και σερβίρουμε! Καλή όρεξη και Χριστός Ανέστη!!!

Comments

comments