Mini eggplant rolls filled with tomato and Feta ( approx. 15 rolls per recipe )
Ingredients:
- 2 eggplants cut into thin long slices
- 2 small tomatoes chopped finely by hand
- 150g crumbled feta
- 2 sticks of fresh parsley
- olive oil
- salt
- oregano
Method:
- To begin with, place your sliced eggplants in a bowl of salted water (make sure they are covered completely. You can achieve this by placing a heavy plate on top!)
- Strain them and pat them dry with a towel. In a toaster or grill, cook for 5 min on each side on high heat and make sure to brush them with olive oil. Once they have cooked, put them aside to cool.
- In a small bowl, mix up the Feta with the tomato and the parsley, which you can either chop finely or shred coarsely. To this mixture add 1 tablespoon of olive oil.
- Start rolling! Place one teaspoon of mixture on one side of your eggplant piece and roll. Repeat with all of them, sprinkle with some freshly ground oregano and serve! These are a great and healthy idea for a party buffet! Enjoy!
Ρολάκια Μελιτζάνας ( περίπου 15 ρολάκια)
Υλικά:
- 2 μελιτζάνες κομμένες σε λεπτές λωρίδες
- 2 μικρές ντομάτες ψιλοκομμένες
- 150γρ φέτα τριμμένη
- 2 κλωνἀρια μαϊντανο
- ελαιόλαδο
- αλάτι
- ρίγανη
Εκτέλεση:
- Τοποθετούμε τις μελιτζάνες μας για 10 λεπτά σε αλατισμένο νερό και μετά στραγγίζουμε ελαφριά με μια πετσέτα.
- Τα ψήνουμε για 5 λεπτά απο κάθε μεριά είτε σε μια τοστιέρα η και στο γκρίλ, απλώνοντας ελάχιστο λάδι πάνω σε κάθε πλευρά. Τα αφήνουμε στην άκρη για να κρυώσουν.
- Σε ένα μικρό μπώλ ανακατεύουμε το τυρί με την ντομάτα και τον μαϊντανο τον οποίο τον έχουμε κόψει με ένα ψαλίδι, μαζί με 1 κ σούπας ελαιόλαδο.
- Βάζουμε ενα κουταλάκι του γλυκού απο το μείγμα σε μία άκρη και φτιάχνουμε τα ρολάκια! Ρίχνουμε ρίγανη απο πάνω και σερβίρουμε! Εἰναι μια ωραία πρόταση για ενα μπουφέ που ενδεχομένος θα κάνατε για ενα σπιτικό πάρτυ!