Πάβλοβες μικρές

Πάβλοβες μικρές

Μικρές πάβλοβες με κρέμα και σως φραμπουάζ!!!

Υλικά

Για την μαρέγκα:

  • 6 ασπράδια αβγών
  • 2 κγ λευκό ξύδι
  • 3 κγ εσάνς βανίλιας
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 3 κγ κορν φλάουρ
  • 2 ½ ποτήρια κρυσταλλική ζάχαρη

Για την σώς φραμπουάζ:

  • 300γρ κατεψυγμένα σμέουρα
  • 1 ½ κ σούπας ζάχαρη άχνη
  • 2 κγ κόρν φλάουρ

Για την κρέμα:

  • 200γρ κρέμα ζαχαροπλαστικής
  • 1 κ σούπας ζάχαρη

 

Εκτέλεση

  1. Για να φτιάξετε την μαρέγκα, ξεκινήστε χτυπώντας τα ασπράδια. Εγώ χρησιμοποίησα μίξερ χεριού. Προσθέστε σταδιακά την ζάχαρη και τα υπόλοιπα υλικα και χτυπήστε εως οτου η μαρέγκα εχει σταθεροποιηθεί και γυαλίζει το μείγμα σας.
  2. Προθερμάνετε τον φούρνο σας στους 200 βαθμούς. Βάλτε ενα φύλλο λαδόκολας σε ενα ταψί και με ενα κορνέ ζαχαροπλαστικής φτιάξτε μικρες μαρέγκες! Ξεκινήστε κάνοντας εναν κύκλο και ¨χτίστε῾ ενα μικρο τοίχο γύρω και προς τα πάνω έτσι ώστε να σχηματιστεί φωλίτσα!
  3. Ψήστε στους 100 βαθμούς για 45 λεπτά. Μόλις ετοιμαστούνε, κλείστε τον φούρνο και  ανοιξτε σε ανάκληση την πόρτα. Αφήστε τις μαρέγκες να κρυώσουν τελείως.
  4. Οσο ψήνονται οι μαρέγκες, φτιάξτε την σώς Φραμπουάζ! Ρίξτε τα σμέουρα και την ζάχαρη σε ενα μικρό κατσαρολάκι και φέρτα τα σε βρασμό. Αφαιρέστε απο το μάτι και προσθέστε 2κγ κορν φλαουρ το οποιο έχετε δυαλίσει σε λιγο νερό, ανακατέψτε και αφήστε το να κρυώσει.
  5. Φτιάξτε και την κρέμα σας χτυπώντας τα υλικά σε ενα μπόλ μέχρι η κρέμα να σταθεροποιηθεί. Τοποθετίστε την σε ενα μπολ μέσα στο ψυγείο.

Comments

comments