Mini Vanilla Cakes filled with any topping you desire! You don’t need to be a chef to make these! I sure am not and these ere super easy! Its a classic recipe but I used a vanilla stick instead of essence and a added bit more sugar! Always experiment and make recipes your own, thats the success!!
Ingredients:
- 3 cups sifted cake flour
- 1 sachet baking powder
- ½ teaspoon salt
- ¾ cup (170 grams) unsalted butter room temperature
- 1 1/5 cups (265 grams) granulated white sugar
- 6 large egg yolks
- 1cup (240 ml) milk
- 1 vanilla stick extract
- Whipped cream, Nutella or jam for filling
- icing sugar to top
Method:
- Preheat oven to 180 degrees Celcius. Butter and flour two 23 x 5 cm cake pans. (you can share your mixture in cupcake forms or even mini cake pans as I did!)
- In a bowl, sift or whisk the flour with the baking powder and salt and set aside
- In the bowl of your electric mixer, or with a hand mixer, beat the butter until soft and creamy (about 1-2 minutes). Gradually add the sugar and beat until light and fluffy (about 3-5 minutes). Add egg yolks and beat well! Add the vanilla extract from the stick and beat until combined. (To do this you must carefully slice the stick lengthwise in half and with the tip of your knife, remove the vanilla from the inside!)
- With the mixer on low speed, alternately add the flour mixture and milk, beginning and ending with the flour.
- Evenly divide the batter between the prepared pans. Bake 22 to 28 minutes or until a toothpick inserted into the centre of the cake just comes out clean.
- For one small cake mould, i added blueberries! It tasted delicious! Try it with any fruit of your liking!!
- Place the cakes on a wire rack to cool, in their pans, for about 10 minutes. Then invert the cakes onto a greased rack. Cool completely before frosting and filling with your desired taste!
Μικρα κέικ παντεσπάνι με γέμιση της επιλογής σας! Δεν χρειάζεται να είστε ζαχαροπλάστης για να τα πετύχετε, εγω σίγουρα δεν είμαι αλλα μου βγήκαν τοσο αφράτα και νόστιμα! Είναι μια κλασσική συνταγή παντεσπάνι αλλα αντί για βανίλια σε σταγόνες, εγω χρησιμοποίησα κλωναρἀκι φρέσκιας βανίλιας!
Συστατικά:
- 3 ποτήρια αλεύρι
- 1 φακελάκι μπέικιν
- ½ κγ αλάτι
- ¾ ποτήρι (170 γρ) ανάλατο βούτυρο, σε θερμοκραρία δωματίου
- 1 1/5 cups (265 γρ) κρυσταλλική λευκή ζάχαρη
- 6 κρόκους αυγών
- 1 ποτήρι (240 ml) γάλα
- 1 κλωνάρι φρέσκιας Βανίλιας
- Σαντυγί, ζάχαρη άχνη, nutella η μαρμελάδα για γέμισμα και γαρνίρισμα
Μέθοδος:
- Προθερμάνετε τον φούρνο σας στους 180 βαθμούς κελσίου. Βουτυρώστε και αλευρώστε δυο ταψιά (23 x 15) η μικρές χάρτινες φόρμες για κέικ που βρήκα για να σας πω την αλήθεια μου στα jumbo!
- Σε ενα μπόλ, βάλτε το αλεύρι, το μπείκιν και το αλάτι περνώντας τα απο σουρωτήρι.
- Με ενα μίξερ ανακατέψτε το βούτυρο με την ζάχαρη μεχρι να γίνει κρεμώδες και αφράτο! (3-5 λεπτά) Προσθέστε τα αυγά και χτυπήστε καλά μέχρι να αναμειχτούν καλά. Βάλτε και την βανίλια και ανακατέψτε καλά (για να ανοίξετε το κλωναράκι και να βγάλετε την βανίλια, κόψτε το κατα μήκος προσεκτικά και με την μύτη του μαχαιριού αφαιρέστε το περιεχόμενο)
- Με το μίξερ σε χαμηλή ταχύτητα, προσθέστε εναλάξ το αλέυρι και το γάλα.
- Χωρίστε το μείγμα ομοιόμορφα στις 2 φόρμες η στις 6-7 μικρές, Ψήστε για περίπου 25 λεπτά η μέχρι να βγέι καθαρή μια οδοντογλυφίδα απο το κέντρο του κέικ.
- Σε μία απο τις μικρές φόρμες, ανακάτεψα μέσα στο μείγμα λίγα blueberries! Μπορείτε να βάλετε όποιο φρούτο θέλετε, είναι πεντανόστιμο!
- Αφήστε τα κέικ να κρυώσουν για τουλάχιστον 10 λεπτά μέσα στις φόρμες τους. Για να τα γαρνίρετε πρέπει να έχουν κρυώσει τελείως για να μην σας σπάσει το παντεσπάνι! Καλή απόλαυση!!!