Υλικά
- 800γρ με 1κιλο χταπόδι
- 1 μεγαλο κρεμμυδι ψιλοκομμενο
- 2 – 3 σκελίδες σκόρδο
- ¾ κούπα λάδι
- 1 ποτήρι κρασί
- 1 κγ ξύδι
- 3 δαφνόφυλλα
- Κόκκους απο μαυρο πιπέρι
- αλάτι
- 300γρ κοφτό μακαρονάκι η κοχύλια
Εκτέλεση
- Ζεσταίνουμε μια αδεια κατσαρόλα και μόλις κάψει, προσθέτουμε το χταπόδι και σκεπάζουμε με το καπάκι και το αφήνουμε για 10 λεπτά για να βγάλει το νερό του. Παντα σε δυνατή φωτιά.
- Ξεπλένουμε με μπόλικο νερο, κόβουμε τα πλοκάμια και αφαιρούμε το δέρμα κάτω απο τις βεντούζες. Επειτα κοβουμε σε μικρά κομμάτια περίπου 3εκ και αφήνουμε στην ακρη.
- Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το λάδι και τσιγαρίζουμε ελαφρα το κρεμμύδι, μετα βάζουμε και το σκόρδο, ρίχνουμε το χταπόδι για να τσιγαριστεί για 2-3 λεπτά και μετα προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά. Χαμηλώνουμε στο 3 (με μέγιστο το 9) και το αφήνουμε να σιγοβράσει μέχρι να μαλακώσει. Δεν μπορουμε να προσδιορίσουμε την ώρα ακριβώς.
- Βράζουμε τα μακαρόνια μας για 8-10 λεπτά και τα προσθέτουμε στο φαγητό μας. Ανακατεύουμε καλα και σερβίρουμε ζεστό! Καλή ορεξη!
Comments
comments