Μπάμιες

Μπάμιες

Ενα παρεξηγημένο φαγητό που με το άκουσμα ξινίζουμε την φάτσα μας! (αλήθεια, το κάνατε οταν τις είδατε;;; χαχα) Είναι όμως τόσο θρεπτικές και αν μαγειρευτούν σωστά, τόσο νόστιμες επίσης! Παραδοσιακά φτιάχνονται και με κοτόπουλο αλλά προτίμησα να φτιάξω την πιο απλή συνταγή.

Υλικά

  • 400γρ μπάμιες (***φρέσκιες η κατεψυγμένες)
  • 1 κγ γλυκειά πάπρικα
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι
  • 1 κ σούπας αλάτι
  • 2 κ σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο μαιντανό
  • 1 σκόρδο πατημένο
  • 4 κ σούπας σπιτική σάλτσα ντομάτας η κονκασέ
  • Εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
  • Τυρί φετα για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

  1. Ψιλοκὀβουμε το κρεμμύδι μας και το τηγανίζουμε μέχρι να γίνει διάφανο (περίπου 5 λεπτά σε δυνατή φωτιά) Το λάδι που θα βάλετε θα πρεπει να καλύπτει όλη την επιφάνεια του πάτου της κατσαρόλας. Προσθέτουμε το σκὀρδο μαζί με την πάπρικα και ανακατεύουμε ελαφρώς.
  2. Βάζουμε τις μας και τα τσιγαρίζουμε με τα υπόλοιπα υλικά. Έπειτα προσθέτουμε μισό λίτρο νερό, και μόλις πάρει βράση, χαμηλώνουμε την φωτιά στο 2 (με μέτρο το 1-9) Κλείνουμε με το καπάκι και “ξεχνάμε” το φαγητό μας για μία ωρα μέχρι να λοιώσουν! Αυτη η μεθοδος δίνει άλλη νοστημιά και υφή!
  3. Μόλις λοιπόν ετοιμαστούν οι μπάμιες, ρίχνουμε την σάλτσα ντομάτας, το αλάτι και τον μαιντανό. Προσθέτουμε αλλες 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο, δυναμώνουμε την φωτιά και αφήνουμε το φαγητό μας να πάρει μια βράση για αλλα 2 λεπτά.
  4. Κλέινουμε το μάτι και τα φασολάκια μας είναι έτοιμα για σερβίρισμα! Συνοδεύονται ΙΔΑΝΙΚΑ με τυρί φέτα!

***** Πατήστε τον σύνδεσμο για να δείτε πως πρέπει να καθαρίζετε τις φρέσκιες μπάμιες!

http://www.gastronomos.gr/simvoules/1549/Pos-katharizoume-tis-mpamies?sc=28&c=72

Comments

comments