Ενα παρεξηγημένο φαγητό που με το άκουσμα ξινίζουμε την φάτσα μας! (αλήθεια, το κάνατε οταν τις είδατε;;; χαχα) Είναι όμως τόσο θρεπτικές και αν μαγειρευτούν σωστά, τόσο νόστιμες επίσης! Παραδοσιακά φτιάχνονται και με κοτόπουλο αλλά προτίμησα να φτιάξω την πιο απλή συνταγή.
Υλικά
- 400γρ μπάμιες (***φρέσκιες η κατεψυγμένες)
- 1 κγ γλυκειά πάπρικα
- 1 μεγάλο κρεμμύδι
- 1 κ σούπας αλάτι
- 2 κ σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο μαιντανό
- 1 σκόρδο πατημένο
- 4 κ σούπας σπιτική σάλτσα ντομάτας η κονκασέ
- Εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
- Τυρί φετα για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
- Ψιλοκὀβουμε το κρεμμύδι μας και το τηγανίζουμε μέχρι να γίνει διάφανο (περίπου 5 λεπτά σε δυνατή φωτιά) Το λάδι που θα βάλετε θα πρεπει να καλύπτει όλη την επιφάνεια του πάτου της κατσαρόλας. Προσθέτουμε το σκὀρδο μαζί με την πάπρικα και ανακατεύουμε ελαφρώς.
- Βάζουμε τις μας και τα τσιγαρίζουμε με τα υπόλοιπα υλικά. Έπειτα προσθέτουμε μισό λίτρο νερό, και μόλις πάρει βράση, χαμηλώνουμε την φωτιά στο 2 (με μέτρο το 1-9) Κλείνουμε με το καπάκι και “ξεχνάμε” το φαγητό μας για μία ωρα μέχρι να λοιώσουν! Αυτη η μεθοδος δίνει άλλη νοστημιά και υφή!
- Μόλις λοιπόν ετοιμαστούν οι μπάμιες, ρίχνουμε την σάλτσα ντομάτας, το αλάτι και τον μαιντανό. Προσθέτουμε αλλες 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο, δυναμώνουμε την φωτιά και αφήνουμε το φαγητό μας να πάρει μια βράση για αλλα 2 λεπτά.
- Κλέινουμε το μάτι και τα φασολάκια μας είναι έτοιμα για σερβίρισμα! Συνοδεύονται ΙΔΑΝΙΚΑ με τυρί φέτα!
***** Πατήστε τον σύνδεσμο για να δείτε πως πρέπει να καθαρίζετε τις φρέσκιες μπάμιες!
https://www.gastronomos.gr/simvoules/1549/Pos-katharizoume-tis-mpamies?sc=28&c=72