Κομπόστα Ροδάκινο

Κομπόστα Ροδάκινο

Ο πιο εύκολος και νόστιμος τρόπος να συντηρίστε τα καλοκαιρινά σας φρουτα για να τα απολαμβάνετε τον χειμώνα!

Υλικά

 • Ροδάκινα
 • ζάχαρη
 • νερό
 • 5 βάζα αποστειρωμένα (του ενὀς λίτρου σε χωριτηκότητα το καθ᾽ένα)

Εκτέλεση

 1. Πλύντε πολύ καλά τα βάζα με απορρυπαντικό και στραγγίστε τα. Για να τα αποστειρώσετε, βάλτε τα μετά στον φούρνο ανάποδα πάνω σε μια λαδόκολλα, στους 150 βαθμούς, μέχρι στεγνώσουν τελείως!
 2. Ξεφλουδίστε και πλύνετε τα ροδάκινα και κοψτε είτε στα 4 ή σε 6 κομμάτια. Αφαιρέστε και την κόκκινη σάρκα γύρω απο το κουκόυτσι. Μοιράστε τα κομμάτια στα βάζα αφήνωντας ενα κενό πάνω και προσθέστε στο κάθε βάζο 5 κουταλιές της σούπας ζάχαρη. Γεμίστε με νερό παλι αφήνωντας ενα μικρό κενό και κλείστε γερά.
 3. Εδω προσέχουμε να μην εγκλωβιστεί αέρας στα βάζα γι αυτό τα περιστρέφουμε με απότομες κινήσεις δεξιά αριστερά με το χέρι μας για να φύγει τυχόν αέρας.
 4. Τα βάζουμε στην κατσαρόλα αφού πρώτα τοποθετήσετε μια πετσέτα κουζίνας στο κάτω μέρος της κατσαρόλας.
 5. Προσέξτε τα βάζα να είναι σφιχτά μεταξύ τους διαφορετικά, βάλτε πανιά ανάμεσα για να μην κουνιούνται κατά το βράσιμο.
 6. Βάλτε νερό στην κατσαρόλα να τα σκεπάζει 1 δάχτυλο και ανάψτε το μάτι. Μόλις αρχίσει ο βρασμός, χρονομετρήστε 17 λεπτά.
 7. Κατεβάστε από τη φωτιά και αμέσως βγάλτε τα βάζα προσεκτικά πάνω στον πάγκο σας με πιάστρες σιλικόνης κατα προτίμηση!
 8. Τα αναποδογυρίστε πάνω σε μια στεγνή πετσέτα και περιμένετε να κρυώσουν. Τα Αποθηκεύστε σε σκοτεινό μέρος για φύλαξη. Με το άνοιγμα του βάζου, διατηρείτε για 5 μέρες στο ψυγείο! Καλή επιτυχία!

Comments

comments