Ο πιο εύκολος και νόστιμος τρόπος να συντηρίστε τα καλοκαιρινά σας φρουτα για να τα απολαμβάνετε τον χειμώνα!
Υλικά
- Ροδάκινα
- ζάχαρη
- νερό
- 5 βάζα αποστειρωμένα (του ενὀς λίτρου σε χωριτηκότητα το καθ᾽ένα)
Εκτέλεση
- Πλύντε πολύ καλά τα βάζα με απορρυπαντικό και στραγγίστε τα. Για να τα αποστειρώσετε, βάλτε τα μετά στον φούρνο ανάποδα πάνω σε μια λαδόκολλα, στους 150 βαθμούς, μέχρι στεγνώσουν τελείως!
- Ξεφλουδίστε και πλύνετε τα ροδάκινα και κοψτε είτε στα 4 ή σε 6 κομμάτια. Αφαιρέστε και την κόκκινη σάρκα γύρω απο το κουκόυτσι. Μοιράστε τα κομμάτια στα βάζα αφήνωντας ενα κενό πάνω και προσθέστε στο κάθε βάζο 5 κουταλιές της σούπας ζάχαρη. Γεμίστε με νερό παλι αφήνωντας ενα μικρό κενό και κλείστε γερά.
- Εδω προσέχουμε να μην εγκλωβιστεί αέρας στα βάζα γι αυτό τα περιστρέφουμε με απότομες κινήσεις δεξιά αριστερά με το χέρι μας για να φύγει τυχόν αέρας.
- Τα βάζουμε στην κατσαρόλα αφού πρώτα τοποθετήσετε μια πετσέτα κουζίνας στο κάτω μέρος της κατσαρόλας.
- Προσέξτε τα βάζα να είναι σφιχτά μεταξύ τους διαφορετικά, βάλτε πανιά ανάμεσα για να μην κουνιούνται κατά το βράσιμο.
- Βάλτε νερό στην κατσαρόλα να τα σκεπάζει 1 δάχτυλο και ανάψτε το μάτι. Μόλις αρχίσει ο βρασμός, χρονομετρήστε 17 λεπτά.
- Κατεβάστε από τη φωτιά και αμέσως βγάλτε τα βάζα προσεκτικά πάνω στον πάγκο σας με πιάστρες σιλικόνης κατα προτίμηση!
- Τα αναποδογυρίστε πάνω σε μια στεγνή πετσέτα και περιμένετε να κρυώσουν. Τα Αποθηκεύστε σε σκοτεινό μέρος για φύλαξη. Με το άνοιγμα του βάζου, διατηρείτε για 5 μέρες στο ψυγείο! Καλή επιτυχία!