PIZZA FAN και Greekmamachef σε νόστιμες δημιουργίες!

PIZZA FAN και Greekmamachef σε νόστιμες δημιουργίες!

Με τα υλικά που παρέλαβα απο την Pizza Fan, μετά απο την έμπνευση των παιδιών μου, σας εχω ετοιμάσει 4 συνταγές για παιδικό παρτυ που θα ξετρελάνουν μικρούς και μεγάλους! Mac & Cheese αλα Ελληνικά, Ρολάκια πίτσας, λαχταριστές μπουκιές κοτομπεϊκον και ενα στεφάνι απο ζύμη με λιωμένα τυριά στην μέση για “βουτιές”!

Πρώτα θα σας δώσω μια συνταγή για λαχταριστή ζύμη πίτσας, μυρωδάτη και αφράτη!

Υλικα για ζυμη

  • 400γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1κγ ζάχαρη
  • 1κγ ξηρό βασιλικό
  • 1/2κγ ρίγανη
  • 2κγ αλάτι
  • 1κγ μαγιά στιγμής
  • 350ml χλιαρό νερό

*Θέλετε η ζύμη να είναι ελαστική και να πλάθεται εύκολα! Ισως χρειαστεί λιγο παραπάνω η λιγότερο αλέυρι η νερό. Αυτο θα το δείτε στην εκτέλεση!

Εκτελεση

  1. Σε ενα μπόλ ανακατέψτε ολα τα στεγνά υλικά. Σιγα σιγά προσθέστε νερό και ζυμώστε. Μεταφέρετε την ζύμη σε μια αλευρωμένη επιφάνεια μόλις δέσει για να συνεχίσετε το ζύμωμα μέχρι να δέσει και να είναι ελαστική.
  2. Τοποθετίστε την σε ενα ελαφρα λαδωμένο μπόλ, σκεπάστε και αφηστε την ζύμη σκεπασμένη για 1 ώρα να φουσκώσει.
  3. Μόλις περάσει ο χρόνος, ανοίξτε την πάλι σε αλευρωμένη επιφάνεια και ανοίξτε την με εναν πλάστη στο μέγεθος που θέλετε!

Στεφάνι με μπαλίτσες ζύμης και ντίπ τυριών με κόκκινη σάλτσα

Υλικα

  • 1 κόυπα Philadelphia Cream Cheese εκτός ψυγείου
  • 1/2 κούπα τυρί τσένταρ
  • 1κγ γλυκιά πάπρικα
  • 1κγ αλάτι
  • πιπέρι
  • 2 κ σούπας πικάντικη κόκκινη σάλτσα
  • Σαλάμι αέρος
  • Για την επικάλυψη ζυμαριού
  • 3 κ σούπας βούτυρο
  • 2 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένο
  • 1 κγ ψιλοκομμένο μαϊντανό

Εκτελεση

  1. Σε ενα μπόλ ανακατεύουμε την κρέμα τυριού, το τσένταρ, πάπρικα, το αλάτι και το πιπέρι. Το ζυμάρι που έχουμε προετοιμάσει και φουσκώσει απο πρίν, το πλάθουμε σε μπάλες και τις βάζουμε σε ενα στρόγγυλο ταψί τοποθετώντας την κάθε μπάλα περιμετρικά δίπλα στην άλλη.
  2. Βάζουμε το μείγμα τυριών στην μέση, απλώνουμε την σἀλτσα πάνω απο το μείγμα τυριών και τέλος βάζουμε μια στρώση απο σαλάμι αέρος απο πάνω.
  3. Λιώνουμε το βούτυρο και μέσα σε αυτό ανακατεύουμε το σκόρδο και τον μαιντανό. Με ενα πινέλο το απλώνουμε πάνω απο το ζυμάρι.
  4. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 βαθμούς κελσίου για 20 λεπτά η μέχρι να ροδοκοκκινήσει η ζύμη. Μόλις κρυώσει λίγο, τραβάτε το ψωμάκι και το βουτάτε μέσα στην λιωμένη πανδεσία τυριων!

Mac and Cheese αλα Ελληνικά

Υλικα

  • 250γ κοφτό μακαρόνακι
  • 1 κούπα τριμμένο τυρί τσένταρ
  • 1 κούπα τριμμένη γραβιέρα νάξου
  • 1 γάλα εβαπορέ
  • 1 κγ κόκκινο πιπέρι γλυκό (πάπρικα)
  • 100γρ βούτυρο
  • 1 κγ πιπέρι
  • 1 κγ αλάτι
  • Έχτρα τσένταρ και γραβιέρα νάξου για τελευταία στρώση

Εκτελεση

  1. Σε μια κατσαρόλα μέτρια, βάλτε το εβαπορέ το γάλα να βράσει με 200ml νερό. Προσθέστε το κοφτό μακαρονάκι και βράστε το για 7 λεπτά.
  2. Προσθέστε το τσένταρ και την γραβιέρα νάξου και ανακατέψτε καλά. (Θα τραβήξουν τα υπόλοιπα υγρά και θα δέσει σαν σάλτσα) Βάλτε το βούτυρο,κόκκινο πιπέρι, αλάτι και μαυροπίπερο και ανακατέψτε.
  3. Μεταφέρετε τα απο την κατσαρὀλα μέσα σε ενα πυρέξ και απο πάνω ρίξτε γραβιέρα νάξου τριμμένη να καλύψει ὀλη την επιφάνεια.
  4. Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για αλλα 10-12 λεπτά. Είναι έτοιμα! Σερβίρετε τα ζεστά!

Ρολάκια Πίτσας

Ingredients

  • Ζύμη Πίτσας (δείτε πιο πάνω)
  • 3 κ σούπας σαλτσα ντομάτας
  • 3/4 κούπας γκούντα τριμμένο
  • 15 φέτες μικρές πεπερόνι

*Εναλλακτική γέμιση

  • 3 κ σούπας σάλτσα μπάρμπεκιου
  • 3/4 κούπας γκούντα τριμμένο
  • 15 φέτες σαλάμι αέρος

Μπουκίτσες Κοτομπέικον

Υλικα

  • 1 διπλό στήθος απο κοτὀπουλο
  • 10 λωρίδες μπέικον
  • οδοντογλυφίδες
  • Σώς της επιλογής σας για σερβίρισμα (ντομάτα, μπάρμπεκιου κτλ)

Εκτελεση

  1. Ψήνουμε το στήθος (διπλό εννόω απο ενα κοτόπουλο!) αφού πρώτα το λαδώνουμε και το καρικεύουμε με αλάτι και πιπέρι η οτι αλλο καρίκευμα προτιμάτε, σε προθεμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς κελσίου (αέρας) πάνω σε μια λαδόκολα για περίπου 20 λεπτά. Μην σας ανησυχήσει αν δεν εχει ψηθέι τελείως…θα το ξαναβάλετε στον φούρνο σε λίγη ωρα!
  2. Την κάθε λωρίδα μπέικον την κὀβουμε σε 3 κομμάτια και τα βάζουμε στην άκρη. Κόβουμε το κοτόπουλο, μόλις κρυώσει σε μικρές μπουκιές και τυλίγουμε με τις μικρές λωρίδες που φτιάξαμε! Στερεώστε την κάθε μια μπουκιά με οδοντογλυφίδα. Μην ξεχνάτε πως τα φτιάχνουμε σε μίνι μεγεθος για πάρτυ γιαυτο φροντίστε οι μπουκιές απο το κοτόπουλο να είναι μικρές!
  3. Ψήστε στους 180 βαθμούς κελσίου σε ενα ταψί που το έχετε στρώσει με λαδόκολα, για 10 λεπτά η μέχρι να ψηθέι το μπέικον γύρω απο το κοτόπουλο! Γεμίστε μπολάκια με σώς τις επιλογής σας και τα μίνι κοτομπέικον ειναι έτοιμα!

Comments

comments