Ενα απο τα αγαπημένα μου πιάτα!
Υλικά
- 6 μέτριες πατάτες
- 2 κγ βεγγέτα
- 300γρ κρέμα γάλακτος
- 4 φέτες τυρί τσένταρ
- 200γρ τριμμένη παρμεζάνα
Εκτέλεση
- Καθαρίστε τις πατάτες καλά εξωτερικά και βράστε τις σε μπόλικο αλατισμένο νερό για 45 λεπτα. Στραγγίστε τις και καθαρίστε την φλούδα κάτω απο κρύο τρεχούμενο νερό. Βουτυρώστε ενα μικρο πυρέξ η ταψί της επιλογής σας.
- Κόψτε τις πατάτες σε λεπτές φέτες και βἀλτε μια στρώση στο ταψί. Πάνω απο αυτές ρίξτε το 1 κουταλάκι του γλυκού βεγγέτα και ρίξτε 100μλ κρέμα. Στρώστε τις φέτες απο το τσένταρ.
- Προσθέστε μια αλλη στρὠση απο πατάτες, την βεγγέτα που έμεινε και αλλα 100μλ κρέμα γάλακτος.
- Τέλος, βάζουμε μια τελευταία στρώση πατάτας, τη υπόλοιπη κρέμα και ολη την τριμμένη παρμεζάνα απο πάνω! Ψήστε για 20-25 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς κελσίου η μέχρι να παρει χρώμα απο πάνω η παρμεζάνα! Καλή όρεξη!