Πατάτες ογκρατέν

Πατάτες ογκρατέν

Ενα απο τα αγαπημένα μου πιάτα!

Υλικά

  • 6 μέτριες πατάτες
  • 2 κγ βεγγέτα
  • 300γρ κρέμα γάλακτος
  • 4 φέτες τυρί τσένταρ
  • 200γρ τριμμένη παρμεζάνα

Εκτέλεση

  1. Καθαρίστε τις πατάτες καλά εξωτερικά και βράστε τις σε μπόλικο αλατισμένο νερό για 45 λεπτα. Στραγγίστε τις και καθαρίστε την φλούδα κάτω απο κρύο τρεχούμενο νερό. Βουτυρώστε ενα μικρο πυρέξ η ταψί της επιλογής σας.
  2. Κόψτε τις πατάτες σε λεπτές φέτες και βἀλτε μια στρώση στο ταψί. Πάνω απο αυτές ρίξτε το 1 κουταλάκι του γλυκού βεγγέτα και ρίξτε 100μλ κρέμα. Στρώστε τις φέτες απο το τσένταρ.
  3. Προσθέστε μια αλλη στρὠση απο πατάτες, την βεγγέτα που έμεινε και αλλα 100μλ κρέμα γάλακτος.
  4. Τέλος, βάζουμε μια τελευταία στρώση πατάτας, τη υπόλοιπη κρέμα και ολη την τριμμένη παρμεζάνα απο πάνω! Ψήστε για 20-25 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς κελσίου η μέχρι να παρει χρώμα απο πάνω η παρμεζάνα! Καλή όρεξη!

Comments

comments