
Υλικά
- 200γρ σμέουρα (βατόμουρα)
- 200γρ μύρτιλα
- ½ ποτήρι αλεύρι
- ½ ποτήρι βρώμη
- 1 ποτήρι καστανή ζάχαρη
- μια πρέζα αλάτι
- 2 κγ κορν φλάουρ
- ½ κούπα κρυσταλλική λευκή ζάχαρη
- 6 κ σούπας κρύο βούτυρο (πλάκα) κομμένο σε μικρούς κύβους
- ½ κγ κανέλα
- ½ κγ γαρύφαλλο
Εκτέλεση
- Σε ενα μπόλ, ανακατέψτε το αλεύρι, καστανή ζάχαρη, αλάτι, κανέλα και γαρύφαλλο. Σε αυτό, προσθέστε το κρύο βούτυρο και με τα δάχτυλα σας τρίψτε το μεσα στο στεγνό μείγμα. Η ζύμη σας πρέπει να ειναι θρυμματιστή! Αν κολλάει, προσθέστε παραπάνω αλεύρι!
- Σε ενα αλλο μπόλ, ανακατέψτε την κρυσταλλική ζάχαρη με το κορν φλάουρ και τα φρούτα. Εγω επέλεξα να φτιάξω μικρά ατομικά κράμπλ αλλα εσείς μπορείτε να το φτιάξετε σε μικρό ταψί η φόρμα..η επιλογή είναι δική σας!
- Βάλτε λίγη ζύμη στο κάτω μέρος του ταψιου η στις φόρμες, βάλτε μια στρώση φρούτων και απο πάνω την υπόλοιπη θριμματιστή ζύμη! Ψήστε στους 180 βαθμούς σε προθερμασμένο φόυρνο στον αέρα για 25 λεπτά!
- ΠΡΟΣΟΧΗ, αφήστε το να κρυώσει τουλάχιστον 15 λεπτά πρωτού το φάτε…εκτος και αν θέλετε να σας τρέχουν για 3ου βαθμού εγκαύματα! Μόλις εξαντληθει η υπομονή σας επειδή σας εχει σπάσει την μύτη η λαχταριστή μυρωδιά, ανακατέψτε λίγο τυρί κρέμα με μέλι και σερβίσρετε απο πάνω! Νοστιμόοοοοτατο!
Comments
comments