Σμέουρα και μύρτιλα με ζύμη κράμπλ

Σμέουρα και μύρτιλα με ζύμη κράμπλ

Υλικά

  • 200γρ σμέουρα (βατόμουρα)
  • 200γρ μύρτιλα
  • ½ ποτήρι αλεύρι
  • ½ ποτήρι βρώμη
  • 1 ποτήρι καστανή ζάχαρη
  • μια πρέζα αλάτι
  • 2 κγ κορν φλάουρ
  • ½ κούπα κρυσταλλική λευκή ζάχαρη
  • 6 κ σούπας κρύο βούτυρο (πλάκα) κομμένο σε μικρούς κύβους
  • ½ κγ κανέλα
  • ½ κγ γαρύφαλλο

Εκτέλεση

  1. Σε ενα μπόλ, ανακατέψτε το αλεύρι, καστανή ζάχαρη, αλάτι, κανέλα και γαρύφαλλο. Σε αυτό, προσθέστε το κρύο βούτυρο και με τα δάχτυλα σας τρίψτε το μεσα στο στεγνό μείγμα. Η ζύμη σας πρέπει να ειναι θρυμματιστή! Αν κολλάει, προσθέστε παραπάνω αλεύρι!
  2. Σε ενα αλλο μπόλ, ανακατέψτε την κρυσταλλική ζάχαρη με το κορν φλάουρ και τα φρούτα. Εγω επέλεξα να φτιάξω μικρά ατομικά κράμπλ αλλα εσείς μπορείτε να το φτιάξετε σε μικρό ταψί η φόρμα..η επιλογή είναι δική σας!
  3. Βάλτε λίγη ζύμη στο κάτω μέρος του ταψιου η στις φόρμες, βάλτε μια στρώση φρούτων και απο πάνω την υπόλοιπη θριμματιστή ζύμη! Ψήστε στους 180 βαθμούς σε προθερμασμένο φόυρνο στον αέρα για 25 λεπτά!
  4. ΠΡΟΣΟΧΗ, αφήστε το να κρυώσει τουλάχιστον 15 λεπτά πρωτού το φάτε…εκτος και αν θέλετε να σας τρέχουν για 3ου βαθμού εγκαύματα! Μόλις εξαντληθει η υπομονή σας επειδή σας εχει σπάσει την μύτη η λαχταριστή μυρωδιά, ανακατέψτε λίγο τυρί κρέμα με μέλι και σερβίσρετε απο πάνω! Νοστιμόοοοοτατο!

Comments

comments