Γλυκό κουταλιού Βύσσινο

Γλυκό κουταλιού Βύσσινο

Το πιο υγιεινό γλύκισμα του καλοκαιριού!

Υλικά

  • 2 κιλά βύσσινα
  • 2 κιλά ζάχαρη
  • 1 κούπα νερό
  • Αποστειρωμένα βάζα για μαρμελάδα (μεσαίο μέγεθος)

Εκτέλεση

  1. Αφαιρέστε τα κοτσάνια και πλύντε καλά τα βύσσινα. Για να βγάλετε τα κουκούτσια, χρησιμοποιήστε τον ειδικό καθαριστή ή με φουρκέτα, μαζεύοντας τους χυμούς και τα καθαρά φρούτα σε ένα μπολ.
  2. Όταν τελειώσετε, προσθέστε στο φρούτο τη ζάχαρη και το νερό. Αφήστε τα όλη νύχτα να υγρανθεί η ζάχαρη.
  3. Την επόμενη μέρα, βάλτε το μίγμα σε μεγάλη κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά, μέχρι να βεβαιωθείτε ότι όλη η ζάχαρη έχει διαλυθεί, ακόμα και από τα πλαϊνά της κατσαρόλας. Δυναμώστε τη φωτιά και φέρτε το μίγμα σε βρασμό.
  4. Για την επόμενη μισή ώρα, μην απομακρυνθείτε λεπτό από την κατσαρόλα. Το μίγμα φουσκώνει απότομα και μπορεί να ξεχειλίσει. Χρειάζεται να ξαφρίσετε προσεκτικά το γλυκό και μετά να δέσετε το σιρόπι.
  5. Γεμίστε τα (αποστειρωμένα και καθαρά πάντα) βαζάκια με το καυτό γλυκό. Κλείστε με τα καπάκια και αναποδογυρίστε. Με αυτόν τον τρόπο, ο αέρας που έχει εγκλωβιστεί -όταν κρυώσει- θα συσταλεί και θα τραβήξει προς τα μέσα το καπάκι δημιουργώντας ένα προστατευτικό μηχανισμό για το γλυκό. Όταν ανοίξει για πρώτη φορά κάνει εναν χαρακτηριστικό θόρυβο. Το διατηρείτε στο ψυγείο και χρησιμοποιείτε κάθε φορά καθαρό κουταλάκι για να πάρετε γλυκό από το βάζο.

Comments

comments