Σπανακόριζο

Σπανακόριζο

Υλικά

  • 500γρ σπανάκι κομμένο και καθαρισμένο καλά
  • 2 κΣ ρύζι καρολίνα
  • Ελαιόλαδο
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι
  • 2κγ αλάτι
  • 1κγ κόκκινο πιπέρι γλυκό
  • 1κγ αλεύρι διαλλειμένο σε ¼ φλυτζάνι νερό
  • Λεμόνι για σερβίρισμα

**Θα χρειαστείτε βαθιά κατσαρόλα

Εκτέλεση

  1. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι μας και τηγανίζουμε με μπόλικο ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά.
  2. Προσθέτουμε το κόκκινο πιπέρι και ανακατεύουμε καλά.
  3. Βάζουμε το σπανάκι στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε συνεχόμενα μέχρι να συρρικνωθεί. Χαμηλώνουμε την εστία στο 2 (Οπου 9 είναι υψηλότερη θερμοκρασία)
  4. Προσθέτουμε το ρύζι και ένα ποτήρι νερό. Κλείνουμε με ενα καπάκι και μαγειρεύουμε για 20 λεπτά!
  5. Ανακατεύουμε το αλεύρι με το κρύο νερό. Οταν σηκώσετε το καπάκι θα δείτε πως το σπανακι έχει βγάλει αρκετό ζουμί! Το μείγμα με το αλεύρι θα δέσει όμορφα το φαγητό και θα του δώσει βελούδινη υφή!
  6. Σερβίρουμε με φρεσκο λεμονάκι!

Comments

comments