Stuffed mushrooms with 2 different fillings to suit your tastebuds! Bacon – cream cheese and of course a Greek version with Feta – onions – sun dried tomatoes. Never has a mushroom tasted so good!

Ingredients:

  • 4 large mushrooms

1st Filling

  • 5 slices of bacon diced into small pieces
  • 3 Tablespoons cream cheese
  • ¼ teaspoon paprika

2nd Filling

  • half an onion finely chopped
  • 1 clove garlic thinly sliced
  • 150g of crumbled feta
  • 2 sun dried tomatoes thinly sliced
  • fresh parsley
  • Olive oil

Method:

  1. First, we peel our mushrooms and wipe with a damp cloth. Remove the stems in the middle by simply twisting them and dispose, or if you like you can chop finely and use inside your fillings.
  2. For the first filling, saute onions and garlic in a small pan with a drizzle of olive oil. In a small bowl, mix with feta and paprika and set aside.
  3. For the second filling, saute the bacon for 5 minutes until golden brown. In another small bowl, mix it with cream cheese and parsley and set aside.
  4. Preheat your oven to 180 degrees celsius. Fill 2 mushrooms with one mixture, and the other 2 with the other mixture. Drizzle  with some olive oil and cook for 20 minutes.
  5. Serve with a nice rocket salad and a hint of balsamic vinegar! Enjoy!

———————————————————

Μανιτάρια γεμιστά με 2 διαφορετικές γεύσεις! Μπέικον – τυρί κρέμα και Φέτα με κρεμμυδάκι και λιαστές ντομάτες!

Υλικά:

  • 4 μεγάλα μανιτάρια (portobello)

Πρώτη Γέμιση

  • 5 φέτες μπέικον κομμένα σε μικρά κομμάτια
  • 3 κ σούπας τυρί κρέμα
  • ¼ κουταλάκι κόκκινο πιπέρι γλυκό

Δεύτερη Γέμιση

  • Μισό κρεμμύδι ψιλοκκομένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 150γρ τριμμένη φέτα
  • 2 λιαστές ντομάτες κομμένες σε λεπτές λωρίδες
  • φρέσκο μαιντανό
  • Ελαιόλαδο

Εκτέλεση:

  1. Πρώτα, ξεφλουδίζουμε τα μανιτάρια και τα σκουπίζουμε με μια νωπή πετσέτα. Αφαιρούμε τα κοτσάνια, στρίβωντας και τραβώντας ελαφρώς για να αποκολληθούν σωστά. Αν θέλουμε, τα πετάμε, αλλιώς ψιλοκὀβουμε και τα μοιράζουμε στα μείγματα μας!
  2. Για την πρώτη γέμιση, σωτάρουμε το κρεμμύδι με το σκόρδο με λίγο ελαιόλαδο. Σε ένα μικρό μπόλ, το ανακατεύουμε με την φέτα και το κόκκινο πιπέρι και αφήνουμε στην ἀκρη.
  3. Για την δεύτερη γἐμιση, σωτάρουμε το bacon για 5 λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα. Το βάζουμε και ανακατεύουμε σε ενα άλλο μπολ μαζί με το τυρί κρέμα και τον μαιντανό.
  4. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς κελσίου. Γεμίζουμε 2 μανιτάρια με την μία γέμιση, και 2 με την άλλη γέμιση. Ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο, και ψήνουμε για 20 λεπτά.
  5. Σερβίρετε με σαλάτα ρόκας και λίγο μπαλσάμικο. Καλή όρεξη!

Comments

comments